Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλεξη «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» στην Ιόνιο Ακαδημία

Αστρονομική Εταιρεία
21 Φεβρουαρίου 2018 / 07:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Τμήμα HJ-34 CORCYRA της ΑΗΕΡΑ σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ, Νεότερα στοιχεία και η σχέση του με την Κέρκυρα

την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:30, στην Ιόνιο Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο
 Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ, θα αναλυθούν νεότερα στοιχεία για τη σχέση του Μηχανισμού με την Κέρκυρα ενώ θα γίνει και επίδειξή του από εξειδικευμένους επιστήμονες του ΑΠΘ, μέλη της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
Ι. Προβολή ντοκυμαντέρ του Γιάννη Μπιτσάκη
ΙΙ. Το πολιτικό πλαίσιο της Ελληνιστικής περιόδου ως αίτιο δημιουργίας του Μηχανισμού. Το ιστορικό της ανακαλύψεως, των εναλίων ερευνών και των ανακατασκευών. Κωνσταντίνος Καρνασιώτης, Πρόεδρος της ΑΘΠ
ΙΙΙ. Τα αστρονομικά δεδομένα, τα Ημερολόγια, το Παράπηγμα, η σχέση του Μηχανισμού με την Κέρκυρα. Στοιχεία για την ανακατασκευή. Κυριάκος Ευσταθίου, Καθηγητής ΑΠΘ.
ΙV. Ο Μηχανισμός ως ένα μικρο-Σύμπαν. Τα ενσωματωμένα Μαθηματικά. Η σημασία του στην σύγχρονη εκπαίδευση. Διονύσιος Κριάρης, Μαθηματικός.
VΙ. Τεχνολογία και Τεχνογνωσία κατασκευής των μηχανικών μερων. Η εφαρμογή της 3d τεχνολογίας. Εξαγόμενα συμπεράσματα. Μαριάννα Ευσταθίου, Αλέξανδρος Μπασιακούλης, Επιστήμονες της Ερευνητικής Ομάδας του ΑΠΘ.
VΙ. Επίδειξη της λειτουργίας του Μηχανισμού. Κυριάκος Ευσταθίου, Διονύσιος Κριάρης
VΙΙ. Διάλογος με το κοινό.
Υπό την αιγίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου
Πληροφορίες: 694 543 5542, 694 860 0670, 697 883 1840