Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοικητής ΓΝΚ: Υπεγράφη από τον επίτροπο η πληρωμή όλων των συμβασιούχων

υπεγράφησαν
20 Φεβρουαρίου 2018 / 17:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπεγράφησαν το απόγευμα της Τρίτης 20/2 από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου τα εντάλματα μισθοδοσίας και οι υπερωρίες όλου του προσωπικού,

ανεξαρτήτως του χρόνου σύμβασης σύμφωνα με τον διοικητή του ΓΝΚ Φ. Κακαβίτσα.
Ο κ. Κακαβίτσας πρόσθεσε
  ότι «μετά από αυτή την εξέλιξη, η μισθοδοσία όλων των ΙΔΟΧ εργαζομένων (τακτική, υπερωρίες και εφημερίες των ιατρών μέσω ΕΣΠΑ) ήδη ανέβηκε στην ΕΑΠ (ενιαία αρχή πληρωμών) και θα καταβληθεί στις 27 του μηνός στους λογαριασμούς των δικαιούχων (με την καθυστέρηση 2 εβδομάδων)».
 
Τι είχε καταγγείλει η ΕΓΕΣΥΚ/Σωματείο εργαζομένων ΓΝΚ
Προ αυτής της εξέλιξης, σε καταγγελία αναφορικά με την μη πληρωμή των Επικουρικών Συμβασιούχων  στο Νοσοκομείο Κέρκυρας  είχαν προχωρήσει η ΕΓΕΣΥΚ και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος.
Mεταξύ άλλων, τόνιζαν και τα εξής:

«Η ΕΓΕΣΥΚ και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΚ καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, με θύμα το σύνολο του επικουρικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτό και ανέρχεται σε πάνω από 100 εργαζομένους.
Στο σημείο αυτό, τονίζουμε ότι η απόφαση του τμήματος Ι του ελεγκτικού συνεδρίου της 15/12/2017 ορίζει ρητά την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

Επιπλέον, για άλλη μια φορά, ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν επαρκεί για την πληρωμή του συνόλου εφημεριών- υπερωριών με αποτέλεσμα να καθυστερεί η καταβολή τους έως ότου εγκριθεί νέο κονδύλιο από τον νέο προϋπολογισμό. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη!

Το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, προκειμένου οι πολίτες της Κέρκυρας να απολαμβάνουν της περίθαλψης που χρειάζονται και δικαιούνται, όταν πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το λιγότερο που τους οφείλεται, όπως και σε κάθε εργαζόμενο, είναι η έγκαιρη και ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων τους! Τα προβλήματα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελούν συνέπειες της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα χνάρια των προκατόχων της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Μια πολιτική που υπηρετεί τη στρατηγική της ΕΕ στο χώρο της υγείας και προωθεί τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, stage, ατομικές συμβάσεις), την υπερεργασία, την εκμετάλλευση με απλήρωτη εργασία με όλο και λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, την υποχρηματοδότηση με τα νοσοκομεία να λειτουργούν με κλειστούς προϋπολογισμούς και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (πχ Νοσοκομείο Σαντορίνης) προσφέροντας παροχές υγείας σύμφωνα με τη λογική κόστους-όφελους, με πολίτες που θα πρέπει να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθειά στην τσέπη προκειμένου να εξασφαλίσουν τις βασικές παροχές.