Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι δραστηριότητες του Ροταριανού Ομίλου τον Φεβρουάριο

Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας
20 Φεβρουαρίου 2018 / 09:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τις δραστηριότητες του Φεβρουαρίου ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας.

Αναλυτικά: Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας κατόπιν προσκλήσεως του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας ο Κερκυραίος Διευθυντής και Πρόεδρος του  Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» Δρ. Γεώργιος Νούνεσης απεύθυνε  ομιλία με τίτλο: “Το Νέο Πρόσωπο του «Δημόκριτου»: Διεπιστημονικότητα, Συγκλίνουσες Τεχνολογίες, Καινοτομία”.

Ήταν μια ιδιαίτερα κατατοπιστική ομιλία για τις δραστηριότητες του «Δημόκριτου», στον οποίο απασχολούνται 1.000 άτομα ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, μόνο όμως επιχορηγούμενο κατά το 45% των δαπανών του από το κράτος, το υπόλοιπο καλύπτεται από κεφάλαια που προσελκύονται χάρη στην έρευνα που πραγματοποιείται εκεί.
 
Επίσης ο Δρ Νούνεσης αποκάλυψε ότι χάρη σε ενέργειές του η αυτοκινητοβιομηχανία  Tesla θα μεταφέρει μέρος του ερευνητικού της προγράμματος στην Ελλάδα και στον «Δημόκριτο» έχοντας ήδη αποκτήσει Ελληνικό Α.Φ.Μ..
 
Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μεταφέρει τμήμα της έρευνάς της εκτός της έδρας της στο Πάλο Άλτο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.



Γενικότερα η ομιλία λειτούργησε ως παράθυρο στο μέλλον και υπήρξε μια σημαντική μεταφορά γνώσης και πληροφορίας στους παρισταμένους δείχνοντας ότι και στη σημερινή Ελλάδα γίνονται σημαντικά βήματα μπροστά στο πεδίο της έρευνας από ξεχωριστούς Έλληνες, οι οποίοι δεν πτοούνται από τις αντιξοότητες αλλά αντίθετα προσελκύουν και επιστημονικό προσωπικό.

Κατόπιν των ανωτέρω η βράβευση του ομιλητή από τον Πρόεδρο του Ομίλου Γεώργιο Μπούζα ήταν φυσική συνέπεια. Εξήρε το έργο και τον χαρακτήρα του Γεωργίου Νούνεση του απένειμε τιμητική πλακέτα και παράλληλα τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Ομίλου.
 
Από την πλευρά του ο εκλεκτός συμπολίτης μας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που η γενέθλια πόλη του τον τιμά καθ΄ οιονδήποτε τρόπο.

Μετά την ομιλία σε ξεχωριστή πανηγυρική συνεστίαση παρουσία εκλεκτών φίλων του ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας  έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα στο Εντευκτήριο της Αναγνωστικής Εταιρίας και έκανε επισήμως δεκτό στους κόλπους του τον άξιο καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας Μιχάλη Πολίτη.


 
Επίσης το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Ομίλου Γεώργιος Μπούζας και ο Γραμματέας Απόστολος Κοντογιάννης παρέδωσαν τρεις υπολογιστές πλήρως εξοπλισμένους, με λειτουργικό, οθόνη, πληκτρολόγιο κ.α. στο 1ο Ειδικό Σχολείο της Κέρκυρας ως έμπρακτη στήριξη του σημαντικού έργου που επιτελείται εκεί.

Οι δύο Ροταριανοί έγιναν δεκτοί από τον Δ/ντη του Σχολείου Αριστόβουλο Κορωνάκη και την Υποδ/ντρια  Σοφία Ζαφειροπούλου οι οποίοι ευχαρίστησαν  τον  Όμιλο για την προσφορά του και παρουσίασαν τις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις που έχει το συγκεκριμένο σχολείο για να λειτουργήσει.

Σημειώνεται ότι η προσφορά αυτή συγχρηματοδοτήθηκε από την 2484 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ στα πλαίσια Περιφερειακού Προγράμματος (District Grant) και ο Ροταριανός  Όμιλος ευχαριστεί  τη Δ/κτη της Χρύσα Τσελέπη για την επιλογή υλοποίησης αυτής της δράσης στην πόλη μας.

Τέλος ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας υπήρξε χορηγός στην Όπερα «ο Υποψήφιος», την οποία ανέβασε για δύο ακόμη παραστάσεις με ιδιαίτερη επιτυχία η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στις 10 και 11 Φεβρουαρίου. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εμπνευστές και τους συντελεστές των παραστάσεων αυτών, η αρτιότητα των οποίων ξεπερνά τα όρια του Νομού μας.