Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών

κινητοποιήσεις
20 Φεβρουαρίου 2018 / 08:19

KEΡΚΥΡΑ. Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στις 10.00 το πρωί στην εφορία της Κέρκυρας απευθύνει Ο ΣΕΠΕ, η ΕΛΜΕ, η ΛΑΕ, το ΠΑΜΕ Κέρκυρας,και ο συντονισμός δράσης κατά των πλειστηριασμών.

ΣΕΠΕ Κέρκυρας

"Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει."

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Ε.Ε και το κεφάλαιο  σφίγγουν τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της."
 
ΠΑΜΕ

"Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών."

ΛΑΕ

"H Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις δράσεις των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών στην Κερκυρα που θα γίνουν την Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018 και καλεί τα μέλη της να τις στηρίξουν και να συμμετάσχουν μαζικά.

Συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση στην στη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας στο κτήριο της πρώην  Νομαρχείας  ώρα 10 μ.μ.         

Από την Τετάρτη 21/02 η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Από την 1η Μάη η αρπαγή της θα γίνεται από το δημόσιο και τα ταμεία για χρέη πάνω από 500 ευρώ. Με τις μνημονιακές πολιτικές των πλεονασμάτων και της φοροεπιδρομής, που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060 και αυτοί που σήμερα νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν, θα κινδυνεύσουν αύριο."