Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η έκθεση φωτογραφίας «Κάδρο και Φόρμα» στο Δημοτικό Θέατρο (photos)

Δημοτικό Θέατρο
20 Φεβρουαρίου 2018 / 07:38

Αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Βουργίδη

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας η ετήσια έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Φωτογραφική Ομάδα Κέρκυρας Φωτοκλίκ.

Η συγκεκριμένη έκθεση με τίτλο «Κάδρο και Φόρμα» αποτυπώνει τη φόρμα και τη σύνθεση μέσα από το ρεαλισμό της καθημερινότητας και το υποσυνείδητο.
Η πολυπλοκότητα των φωτογράφων δημιουργεί ενότητες οι οποίες έχουν να κάνουν με διάφορες τεχνοτροπίες και είδη (Μινιμαλισμό, Φωτογραφία δρόμου, αρχιτεκτονική κτλ).

Πριν δυο χρόνια ιδρύθηκε η Φωτογραφική Ομάδα Φωτοκλικ η οποία είναι προσκείμενη στην Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ). Σκοπός της ίδρυσης της ήταν η ελευθερία έκφρασης και ο πειραματισμός πάνω στη Τέχνη της Φωτογραφίας.
 
Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο φωτογράφο Νίκο Βουργίδη που για πολλά μέλη της ομάδας υπήρξε, επίσης δάσκαλος στο εναλλακτικό εργαστήρι ο οποίος έφυγε νωρίς απ' τη ζωή. Πιο συγκεκριμένα 2 φωτογραφίες είναι συμβολικά τοποθετημένες για να υποδηλώσουν την εξύψωση του πνεύματος στον ουρανό και την επιστροφή του ανθρωπίνου σώματος στο χώμα: «Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο: καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο: το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή» Νίκος Καζαντζάκης.Ασκητική. 1927.

Info[email protected]
Εγκαίνια: 14 Φεβρουαρίου
Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
Διάρκεια: 14 εως 22 Φεβρουαρίου
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00
Συντονιστής: Ευάγγελος Κούρκουλος
Επιμελητής: Ανδρέας Γρυπάρης
Ενημέρωση ΜΜΕ: Σοφία Δαλαμάγκα

Συμμετέχοντες 

Βλαχόπουλος Σπυρίδων, Βλάχου Ματούλα, Γρυπάρης Ανδρέας, Γύπας Σπυρίδων, Δαλαμάγκα Σοφία, Δαπέργολα Έλενα, Κομιανός Νικόλαος, Κούρκουλος Ευάγγελος, Μαζιάνης Κωνσταντίνος, Μακρή Λένα, Μανέτα Νατάσα, Ματθαιόπουλος Ιωάννης, Ματθαιοπούλου Αριστέα, Μιάρη Αιμιλία, Ριγανάς Σπυρίδων, Ρωμαίου Αναστασία, Σαλβάνος Γιώργος. 

Ευχαριστίες

Η Φωτογραφική Ομάδα Κέρκυρας Φωτοκλίκ επιθυμεί να ευχαριστήσει τις φωτογραφικές ομάδες που προάγουν την άμυλα στην φωτογραφική τέχνη και εύχεται η έκθεση αυτή να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
Ευχαριστεί επίσης τον Ευάγγελο Κούρκουλο για το συντονισμό της προσπάθειας, τον Ανδρέα Γρυπάρη για τη δημιουργία της αφίσας, πρόσκλησης και το στήσιμο της έκθεσης καθώς και την Σοφία Δαλαμάγκα για τη προώθηση της έκθεσης στα ΜΜΕ και τέλος, όλη την ομάδα που βοήθησε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης εδώ