Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Κερκυραίων Δήμος» έκοψε την πίτα της

Κερκυραίων Δήμος
17 Φεβρουαρίου 2018 / 11:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας,

του έτους 2018, της δημοτικής παράταξης «Κερκυραίων Δήμος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.
  

Στην ομιλία της, η επικεφαλής Μερόπη Υδραίου, έθιξε το φλέγον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που απειλεί την υγεία των κατοίκων και την ευημερία της Κέρκυρας, και επέρριψε ευθύνες τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον κ.Τσίπρα τους λανθασμένους χειρισμούς και την πλήρη αναποτελεσματικότητα που οδήγησαν τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο.
Στη συνέχεια, η Μερόπη Υδραίου παρουσίασε  τον απολογισμό του έργου της παράταξης για το έτος 2017 και αναφέρθηκε ακροθιγώς  στις στοχεύσεις εφόσον η παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ»  αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. Κυριότεροι από αυτούς είναι:
 1) Καθημερινότητα (δημοτική και αγροτική οδοποιία, κυκλοφοριακό, ηλεκτροφωτισμός, κοινόχρηστοι χώροι, παραλίες, αξιοπρεπής διαβίωση του δημότη)                               
2) Τουρισμός (ανάδειξη και προβολή τοπικής ταυτότητας, βελτιστοποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, διαχείριση προορισμού, δημιουργία Οργανισμού διαχείρισης με εξειδίκευση και συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού.)
 3) Πολιτισμός σε σύνδεση με το τουριστικό μας προϊόν. Στόχος η διάσωση, αναστύλωση, επαναχρησιμοποίηση και λειτουργικότητα μνημείων, ιστορικών & εμβληματικών κτηρίων μέσα από διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα. Πρώτης σειράς προτεραιότητες: Φοίνικας, Δημ.Θεατρο,  Μουσείο Γιαλλινά, Αννουντσιάτα, Αρτ καφέ, Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου & Νίκος Κούρκουλος, Φρούρια κ.α.
 4) Ανάπτυξη με έργα, με στόχευση τόσο μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου όσο και με συνέργειες με ιδιωτικούς φορείς, με προσέλκυση υγιών & βιώσιμων επενδύσεων, μέσα από χωροταξικό σχεδιασμό, με σεβασμό στην ιστορία, στα χαρακτηριστικά και το φυσικό περιβάλλον του τόπου και με ελεγκτικούς μηχανισμούς, με σκοπό τη μείωση της ανεργίας και την οικονομική άνθιση.
5) Σχολικά κτήρια & αθλητικές εγκαταστάσεις: απαραίτητα τα έργα αναβάθμισης των υπαρχόντων αλλά και αναγκαιότητα λόγω των πολλών ελλείψεων, ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση αξιοπρεπών υποδομών αναλογικά σε όλο το Δήμο.
6) Κοινωνική πολιτική και πρόνοια για ευαίσθητες, αδύναμες κοινωνικές ομάδες, για ΑμΕΑ, για άπορους συνανθρώπους μας, που  ο Δήμος αποτελεί το πρώτο μαξιλάρι που θα ακουμπήσουν και πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να είμαστε εκεί για αυτούς.
7) Κανονισμοί λειτουργίας της πόλης, αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της παραβατικότητας (ρομά και άλλων ομάδων).
8) Διοικητική αποκέντρωση υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου, χρήση της τεχνολογίας και των πληροφοριακών συστημάτων προς  άμβλυνση της γραφειοκρατίας και εξυπηρέτηση του δημότη. Ενδυνάμωση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων.
Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους , προέδρους , μέλη και συνεργάτες της για την άοκνη προσπάθεια και το έργο τους και όσους  βοήθησαν, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, να γίνει πραγματικότητα η συγκινητική εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του 2018, της παράταξης  "ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ", ενώ ευχήθηκε να έχουμε  μια θετική και δημιουργική νέα χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ανάπτυξη.