Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχές "τσουνάμι" στο ΚΤΕΛ, για τους επισκέπτες του Καρναβαλιού

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
15 Φεβρουαρίου 2018 / 14:01

ΠΑΤΡΑ. Έναν ολόκληρο μηχανισμό που απαρτίζεται από λεωφορεία και ανθρώπινο δυναμικό έχει οργανώσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας για να ανταποκριθεί στην αυξημένη διάθεση πολιτών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις να ταξιδέψουν στην Πάτρα.

Στην κορύφωση της κίνησης (αύριο και το Σάββατο) ο φορέας θα εκτελέσει από 180-220 δρομολόγια από την Αθήνα!
«Όποιος έλθει στην Πάτρα για το Καρναβάλι, να είναι σίγουρος ότι θα έχει εξασφαλισμένη την αναχώρησή του» μας είπε ο Νίκος Μπακόπουλος, προϊστάμενος κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.
Τα πρώτα σημάδια αύξησης της κίνησης έκαναν την εμφάνισή τους από χθες, καθώς προστέθηκαν περίπου 10 δρομολόγια από Αθήνα (μαζί με τα περίπου 27 τακτικά δρομολόγια). Σήμερα, ο αριθμός των δρομολογίων θα ανέβει στα 70 και θα κορυφωθεί την αύριο και το Σάββατο. Ο αρχικός προγραμματισμός είναι να ανέβει ο αριθμός στα 180 δρομολόγια, κι αν αυξηθεί η ζήτηση το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι σε θέση να φτάσει και τα 200 δρομολόγια ημερησίως!
Αυξημένος είναι ο αριθμός των δρομολογίων και από την Θεσσαλονίκη προς Πάτρα (από 18 έως 20 ημερησίως αύριο και μεθαύριο). Σημειωτέον ότι τα λεωφορεία ταξιδεύουν πλέον μέσω της Εγνατίας, προσφέροντας πιο άνετη, γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση.
Μια συμβουλή που δίνει ο Ν. Μπακόπουλος στους ταξιδιώτες που έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους μέσω του διαδικτύου είναι να τα έχουν εκτυπώσει από το σπίτι τους, πριν φτάσουν στο σταθμό, ώστε να μην χάσουν τον πολύτιμο χρόνο τους. Παρόλα αυτά, στο σταθμό θα υπάρχουν μηχανήματα για την εκτύπωση των εισιτηρίων που έχουν κλειστεί μέσω του διαδικτύου.
Ο κύκλος των μετακινήσεων με προορισμό την Πάτρα κλείνει για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ το μεσημέρι της Κυριακής των Αποκριών. Κι αυτό γιατί μπορούν επισκέπτες να αναχωρήσουν από Αθήνα στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και να βρίσκονται στην Πάτρα την ώρα που θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Ας όψεται ο ανακατασκευασμένος αυτοκινητόδρομος…
Το «ρολόι» των οργανωμένων δρομολογίων θα γυρίσει ανάποδα από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να επιστρέψουν οι εκδρομείς στην βάση τους. «Μην φοβηθούν οι επισκέπτες για το πώς θα επιστρέψουν. Έχουμε προβλέψει τα πάντα» λέει στην «Π» ο Ν. Μπακόπουλος. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα παραμείνει ανοικτό όλο το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, για να εξυπηρετήσει με συνεχή δρομολόγια τους ταξιδιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους θα έλθουν από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σημαντικός αριθμός επισκεπτών, με βάση την ζήτηση που παρατηρείται, θα έλθει ακόμα από Γιάννενα, Καλαμάτα και άλλες πόλεις, για τις οποίες ο φορέας έχει προγραμματίσει 50-60 δρομολόγια προς αναχώρηση από την καρναβαλική Πάτρα.