Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρίτα γενέθλια για τον «Φάρο Ζωής»τηνΠαγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας

«Φάρος Ζωής»
15 Φεβρουαρίου 2018 / 13:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τρία χρόνια ζωής κλείνει σήμερα που είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, ο Σύλλογος «Φάρος Ζωής». Ο σύλλογος με ανακοίνωση στη σελίδα του στα σόσιαλ μίντια μεταξύ άλλων απευθύνει ευρύ κάλεσμα ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να δώσει ελπίδα ζωής σε ένα παιδί με το να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών και δότης αιμοπεταλίων.

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή καθώς ο Σύλλογος μας «Φάρος Ζωής» κλείνει 3 χρόνια ύπαρξης, στηρίζοντας οικογένειες με παιδιά που νοσούν με σοβαρές ασθένειες μη αντιμετωπίσιμες στη χώρας μας αλλά μέσα από την σωστή ενημέρωση βοηθούμε στην αύξηση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Μέρα Αφύπνισης, Ευαισθητοποίησης , Ενημέρωσης . Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, Γίνε Δότης Αιμοπεταλίων . Ίσως να είσαι «Εσύ» αυτός που θα δώσει ελπίδα ζωής σε ένα παιδί.

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη πραγματοποιούνται
15.000 νέες διαγνώσεις σε παιδιά μέχρι 15 χρονών και 20.000 σε εφήβους και νέους ενήλικες ηλικίας 15 μέχρι 24 χρονών.

1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια.
Κάθε μέρα 20 περίπου παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Στη χώρα μας νοσούν από καρκίνο 320 περίπου παιδιά το χρόνο.

Ποσοστό 70 – 80% από αυτά νοσηλεύονται στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, 20 – 25% στη Θεσσαλονίκη και 5% περίπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ οι έφηβοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία των ενηλίκων.
(το κείμενο που ακολουθεί είναι από τη σελίδα Καρκίνος στο Παιδί https://cancergr.blogspot.gr/2018/02/15.html)


Η 15 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που έτυχε, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ, να συστηθούν με τον Καρκίνο….


Είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που φροντίζουν με την απουσία τους να είναι παρόντες και σ'εκείνα τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να μπορέσουν να παίξουν και να ονειρευτούν ξανά!


Σκοπός και στόχος της εκστρατείας είναι η φωνή μας να φτάσει μέχρι εκεί που πρέπει ώστε να γίνονται νέες έρευνες, νέες πρωτοποριακές θεραπείες με σκοπό την ίαση για όλες τις μορφές καρκίνου. Ας φωνάξουμε λοιπόν όλοι μαζί, ας βοηθήσουμε, ας απαιτήσουμε νέες θεραπείες για τα παιδιά μας ...και δυστυχώς είμαστε πολλοί!!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!


Στηρίζουμε το παιδί με καρκίνο και φωνάζουμε:
«Σε αυτή τη μάχη δεν είσαι μόνος»


Ο Καρκίνος Στο Παιδί:
ΔΕΝ είναι επάρατη νόσος
ΔΕΝ είναι κληρονομικός
ΔΕΝ μεταδίδεται
ΔΕΝ εξορκίζεται 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ!


Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη, την αφοσίωση, το σεβασμό, τη στήριξή μας. 
Μαμάδες και Μπαμπάδες μακάρι να μπορούσαμε να σας κάνουμε όλους μια μεγάλη αγκαλιά! Ξέρουμε ότι το ταξίδι αυτό είναι μεγάλο και δύσκολο αλλά μην χάσετε ποτέ το κουράγιο και την ελπίδα σας για κανένα λόγο!


Προτρέπουμε όλο τον κόσμο: ψάξτε, διαβάστε, βρείτε πληροφορίες για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας γιατί η ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές! 


Δυστυχώς ο καρκίνος δεν είναι τόσο σπάνιος όσο νομίζουμε. Και ναι είναι ιάσιμος. Αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση.