Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την παρουσίαση του βιβλίου «Άλως & Στέμματα» (φωτορεπορτάζ)

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
15 Φεβρουαρίου 2018 / 12:32

Της Ρούλας Καλούδη, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από μικρές ηθογραφικές ιστορίες των ανθρώπων της κερκυραϊκής γης, με τίτλο «Άλως και Στέμματα», παρουσιάστηκε χθες στο χώρο εκδηλώσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων με επίκεντρο ανθρώπους που λειτούργησαν ως πρότυπο για τους άλλους στην εποχή τους, τις αξίες που τους καθοδηγούσαν και τις συνήθειές τους. Ο έρωτας έχει το δικό του ρόλο στις ιστορίες του βιβλίου, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε εποχή: «Κι ο έρωτας; Πάντα παρών με τη γοητεία και την αμφιβολία της "άλω" με τα "στέμματα" της αγάπης».
 
Μετά το χαιρετισμό που απηύθυνε αρχικά η Υπεύθυνη Διαχείρισης της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης Σοφία Αγαθονικοπούλου-Βραδή, για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας Ρούλα Καλούδη, η εκδότρια και γραφίστρια Ελβίρα Μεταλληνού (εκδόσεις image) και ο γιατρός-λογοτέχνης Σπύρος Κωσταγιόλας. Αποσπάσματα αναγνώστηκαν από τη Δήμητρα Κόκκαλη.
 
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν η Αθηνά Γραμμένου, δασκάλα στην Κάτω Κορακιάνα, μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες της από τη δραματοποίηση ενός από τα διηγήματα του βιβλίου, σε συνεργασία με τα παιδιά της τάξης της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ