Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο «Κρέοντας» φέρνει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο

«Κρέοντας»
15 Φεβρουαρίου 2018 / 10:33

KEΡΚΥΡΑ. Σε ισχύ βρίσκεται σήμερα Πέμπτη (15/02), το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το οποίο κάνει λόγο για βροχές, καταιγίδες και χιόνια -Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Κρέοντας» θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):
 
Α) τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Β) τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας
Γ) τους θυελλώδεις ανέμους
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (από 400 μέτρα).
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η χθεσινή κακοκαιρία
Η χτεσινοβραδινή κακοκαιρία ήταν σχετικά ήπια  ωστόσο άφησε πίσω της τρεις πτώσεις μεγάλων κλαδιών και δέντρων σε Αφρα, Κοντόκαλι και Πέραμα, κοντά σε σπίτια όπως επίσης και τα "κλασικά" πλημμυρισμένα σημεία όπως στην περιοχή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου στη Γαρίτσα. 


Σε περιστατικό πτώσης μεγάλου κλαδιού σήμερα οι άνδρες της Π.Υ. στο Κοντόκαλι 

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η περιοχή πλημμυρίζει με τις πρώτες σταγόνες και όπως αναφέρουν εκτός από βρόχινα νερά είναι μαζί και λύματα που λιμνάζουν στο σημείο, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες, με τις οποίες έχουν έρθει επανειλημμένα σε επαφή σχετικά με το θέμα, δεν "ιδρώνει το αυτί τους" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Στις 9 το πρωί έληξε το απαγορευτικό απόπλου και τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξοί, εκτελούνται κανονικά μέχρι νεοτέρας.