Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εισέπρατταν, προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρίας συνδρομές για επαγγελματικό κατάλογο

εγκληματική ομάδα
14 Φεβρουαρίου 2018 / 07:54

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη συστηματική εξαπάτηση επαγγελματιών στην περιοχή των Ιωαννίνων, με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος, μέλος της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτες κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο συνεργούς του, έναν 32χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, ο 51χρονος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από 47χρονο επαγγελματία, τον οποίο είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε επαγγελματίες – πελάτες σε επαγγελματικό κατάλογο και με το πρόσχημα της ανανέωσης της ετήσιας συνδρομής τους σε αυτόν, ζητούσαν ως αντίτιμο χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος συλληφθείς είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορας») από τα θύματα, ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, εξαπάτησαν από αρχές του τρέχοντος μήνα, τουλάχιστον άλλους εννέα επαγγελματίες ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των παθόντων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των (1.980) ευρώ, πενήντα έγγραφα είσπραξης συνδρομής, εκατόν είκοσι ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις, κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις.