Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν κλείνει το ΤΕΙ διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
13 Φεβρουαρίου 2018 / 12:32

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Τη διαβεβαίωση ότι το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, δίνει με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή δημοσιεύματα για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.

Βέβαια, το θέμα δεν προέκυψε από τα δημοσιεύματα, αλλά από την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, που ανέφερε ότι «το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, είτε με την υφιστάμενη δομή και οργάνωση, είτε ως Τμήμα Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία, διαπιστώνεται ότι ακαδημαϊκά δεν είναι βιώσιμο και συνεπώς δεν προτείνεται η μετεξέλιξη και ένταξή του στο Πανεπιστήμιο». Πρόταση που αποδέχθηκε αρχικά και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή του, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω του ΤΕΙ Ηπείρου.
Φαίνεται, όμως, πως τα πολιτικά κριτήρια υπερτερούν των πολιτικών στην όλη διαδικασία και έτσι ο υπουργός Παιδείας ανέκρουσε πρύμναν. Μάλιστα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης ήταν αυτός που έσπευσε να κάνει γνωστή άμεσα την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, καθώς ήταν και αυτός που δέχθηκε τα πυρά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα.
Η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το υπουργείο θα λάβει σοβαρά υπόψιν την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ανώτατα ιδρύματα της περιοχής για την ίδρυση Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στα ακαδημαϊκά κριτήρια, να είναι βιώσιμο και να διασφαλίζει στους φοιτητές του σπουδές υψηλού επιπέδου».