Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοικητής Γ.Ν.Κ: «Οι πολίτες πρέπει να κάνουν καταγγελίες όταν έχουν προβλήματα»

Νοσοκομείο Κέρκυρας
13 Φεβρουαρίου 2018 / 12:27

Τι απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας σε καταγγελία ασθενούς, ότι «τους έστησε» ο γιατρός

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με καταγγελία στην «Ενημέρωση», μία ασθενής αναφέρει ότι σε προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο γιατρός απουσίαζε. Το αποτέλεσμα ήταν η ίδια και άλλοι ασθενείς να μείνουν για ώρες στην αναμονή και τελικά να φύγουν άπραγοι.
Όπως ισχυρίζεται η αναγνώστρια, ρώτησε μαζί με τους άλλους ασθενείς στα γύρω γραφεία και κανείς δεν γνώριζε που ήταν ο γιατρός. Παράλληλα, όπως αναφέρει, της είπαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
 
Η απάντηση της Διοίκησης
 
Η «Ενημέρωση» αναζήτησε απάντηση από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβο Κακαβίτσα: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καταγγελία στο “Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας” που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο» όπως ανέφερε και πρόσθεσε «Υπάρχει ειδικό έντυπο για αυτό το λόγο ή ακόμη και σε μια απλή κόλλα χαρτί μπορεί να υποβάλλει κανείς τα όσα καταγγέλλει. Η καταγγελία έρχεται στη Διοίκηση του νοσοκομείου και από εκεί και πέρα διεξάγουμε έρευνα για να δούμε τι συμβαίνει»
Κλείνοντας ο κ. Κακαβίτσας υπογράμμισε ότι είναι καλό να γνωστοποιείται στη Διοίκηση οποιοδήποτε περιστατικό, προκειμένου να βελτιώνονται τόσο οι υπηρεσίες όσο και οποιαδήποτε δυσλειτουργία που μπορεί να επιβαρύνει ή να ταλαιπωρεί τους ασθενείς.