Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φοιτητές ζητούν αποβολή του τσιγάρου από τα αμφιθέατρα

Φοιτητές
13 Φεβρουαρίου 2018 / 09:23

ZAKΥΝΘΟΣ. Φοιτητές, καθηγητές εντός αμφιθεάτρων ακόμα και το προσωπικό καθαριότητας καπνίζει μέσα στους κλειστούς χώρους των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ οι οποίοι γίνονται αποπνικτικοί και βλαπτικοί για τη δημόσια υγεία.

Και το χειρότερο, παρεμποδίζουν την είσοδο και την παραμονή στους πολίτες με σοβαρές παθήσεις, παραβιάζοντας επίσης και τις διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας φοιτητών και εργαζομένων.
 
Άλλωστε, σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο η απουσία αναμμένου τσιγάρου στους εσωτερικούς χώρους των εκπαιδευτικών κέντρων θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, ωστόσο φαίνεται ότι δεν εφαρμόζεται πολλές περιπτώσεις.
 
Για αυτός και φοιτητές ζήτησαν παρέμβαση ακόμα και του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου να απαγορεύσει το κάπνισμα στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά κέντρα. Όπως τονίζουν μόνο έτσι θα προστατευτούν όσοι δεν καπνίζουν και για λόγους υγείας δεν πρέπει να είναι κοντά σε τσιγάρο.
 
Χώρος για όλους
Η άποψη των φοιτητών στο νησί μας για αυτό το σοβαρό ζήτημα είναι ξεκάθαρη, με τους περισσότερους να σημειώνουν ότι πρέπει να υπάρχει χώρος για τους καπνιστές ώστε να μην ενοχλούνται όσοι καπνίζουν.
 
Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για τους σπουδαστές να μην επηρεάζονται από όσους κάνουν τσιγάρο και να προχωρούν στα τα μαθήματα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
 
 Βέβαια υπάρχουν και οι απόψεις ότι πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα στα εκπαιδευτήρια, ιδιωτικά ή δημόσια ή τουλάχιστον όσοι θέλουν να κάνουν τσιγάρο να βγαίνουν σε εξωτερικό χώρο και να μην επηρεάζουν τους υπόλοιπους μαθητές.
 
Φυσικά αυτό το θέμα αφορά και τους καθηγητές που και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να μην καπνίζουν εντός της τάξης ή του εσωτερικού χώρου.
 
 πηγή. imerazante