Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η έντονη βροχή πλημμύρισε τα γραφεία της Πολεοδομίας και ξέπλυνε έγγραφα

Πολεοδομία
13 Φεβρουαρίου 2018 / 09:13

ZAKΥΝΘΟΣ. Με ένα απρόσμενο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι, χθες το πρωί, οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας προσερχόμενοι στα γραφεία τους στο δημοτικό κατάστημα στο Βανάτο.

Με το που κατέβηκαν τα σκαλοπάτια διαπίστωσαν πως χρειαζόταν βάρκες για να μπουν στο ισόγειο του κτιρίου που ήταν πλημμυρισμένο και οι ίδιοι δεν γνώριζαν από πού προήλθε το πρόβλημα και τι ακριβώς συνέβη.
 
Αφού πήραν την πρωτοβουλία, να καθαρίσουν μόνοι τους τον χώρο σιγά-σιγά με σκούπες, προχωρώντας στην πίσω πόρτα της υπηρεσίας αντίκρισαν ένα βουλωμένο φρεάτιο που είχε γεμίσει νερό.

Προσπαθούσαν να βγάλουν τα νερά με έναν κουβά, μερικοί από τους εργαζομένους, και δεδομένου ότι το νερό ήταν αρκετό απαιτήθηκε αρκετή ώρα.
 
Όσοι εργάζονται στην πολεοδομία αναφέρουν ότι το νερό που εισέβαλλε μέσα στα γραφεία τους, έχει προκαλέσει ζημιές σε έναν μεγάλο αριθμό εγγράφων που βρισκόντουσαν εκεί.

Οι κακοτεχνίες του κτιρίου σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα το δυσάρεστο αυτό συμβάν.


 
Για όλα πάντως φταίει η “Ιοκάστη” που πέρασε και από τα Ιόνια Νησιά άφησε το στίγμα της αφού δεν ήταν λίγες οι μαρτυρίες για μικρό-πλημμύρες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν και στην Ζάκυνθο τις τελευταίες ημέρες προβλημάτισαν πολλούς από τους κατοίκους.
 
Στα συμβάντα πρέπει να καταγραφεί και το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από τους αμπελόκηπους που όμως δεν δημιούργησε ζημιές, ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκαν ακόμα ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος πήρε κεραμίδια από στέγες σπιτιών και αυτή είναι η μοναδική πληροφορία που έγινε γνωστή.
 
Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στα γνωστά σημεία.

Τα φραγμένα χαντάκια, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα μικρά σωληνωτά και τα πάσης φύσεως και μεγεθών σκουπίδια που υπάρχουν διάσπαρτα στο νησί σταματούν την ομαλή διέλευση των ομβρίων προς τη θάλασσα.

Τα νερά υποχώρησαν μετά από πολλές ώρες και οι δρόμοι καθάρισαν άμεσα.
 
Το θετικό είναι ότι πλέον το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό που εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν ένα ικανοποιητικό τεστ για τα αντιπλημμυρικά έργα για τα οποία πολλοί είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους στο παρελθόν.

πηγή: imerazante