Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από πρώτη Μαΐου η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα ενώνει τα Ιόνια

ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Ιόνιων Νησιών
11 Φεβρουαρίου 2018 / 08:46

Την Πρωτομαγιά του 2018, εγκαινιάζεται η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Ιόνιων Νησιών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νησιών, ένα αίτημα ετών, φαίνεται επιτέλους να γίνεται πράξη. Στις 5 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός επιδότησης της γραμμής που θα ενώνει τα νησιά, με αφετηρία την Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση της απόφασης αυτής, έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα,

Πρόκειται για μια εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά την τουριστική κίνηση των Ιονίων καθώς θα μπορούν εύκολα να μετακινηθούν οι επισκέπτες από το ένα νησί στο άλλο, χωρίς να χρειάζεται ταξιδέψουν οδικώς. Αναμένεται επίσης να αυξήσει τον εσωτερικό τουρισμό.

Τα λιμάνια της νέας γραμμής είναι Κέρκυρα – Παξοί – Βασιλική Λευκάδας – Πισαετός Ιθάκης – Σάμη Κεφαλονιάς – Ζάκυνθος και επιστροφή.

O υφυπουργός Νησιωτική Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε: «Ήταν αδιανόητη αυτή η χρόνια απομόνωση, μιας περιοχής, με πανέμορφα νησιά, ιδιαίτερο πολιτισμό, τουρισμό και εμπόριο. Υπάρχει τεράστιο πεδίο ανάπτυξης στα Ιόνια Νησιά και το Υπουργείο Ναυτιλίας, είναι αποφασισμένο να δώσει όλες αυτές τις ευκαιρίες, υλοποιώντας την υπόσχεση του πρωθυπουργού, στο αυτοδίκαιο αίτημα των Επτανησίων» κατέληξε ο κ. Σαντορινιός.

Από την εταιρεία Ilida Paxos Hydrofoil ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια που θα συνδέουν τα Ιόνια Νησιά από την 1η Μαΐου 2018 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES. Οι τιμές θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.