Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέταξε δυο βαθμούς ο ΑΟΚ Κέρκυρα στην Ξάνθη που ισοφάρισε στο 93΄

ΑΟΚΚ
10 Φεβρουαρίου 2018 / 19:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΞΑΝΘΗ. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στην Ξάνθη ο ΑΟΚ πέταξε κυριολεκτικά δυο βαθμούς, αφού παρά το θετικό 1-1 μπορούσε να πάρει τη νίκη και να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.

Στην Ξάνθη ο στόχος ήταν τουλάχιστον ένας βαθμός και μπορεί να τον πήρε η Κέρκυρα, αλλά στο β΄ μέρος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και τρεις βαθμούς. Μάλιστα στο ματς παρατάχθηκε χωρίς Τουράμ και Ιωάννου που οι τραυματισμοί τους, δεν τους επέτρεψαν να πάνε στην ακριτική πόλη. Καλά στημένος ο ΑΟΚ, δεν κινδύνεψε αλλά και δεν απείλησε στο α΄ μέρος. Στη επανάληψη πέτυχε το γκολ προηγήθηκε, είχε ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, δεν το έκανε και το πλήρωσε στις καθυστερήσεις. 
Στο α΄ σαρανταπεντάλεπτο είχαμε ανιαρό ματς, με 1-2 φορές την Ξάνθη να προσπαθεί να γίνει απειλητική και τον ΑΟΚ να στέκεται καλά μεσοαμυντικά, αλλά χωρίς τελική προσπάθεια, έχοντας και κατοχή μπάλας 51%.
Στην επανάληψη ο ΑΟΚ κινήθηκε πιο επιθετικά και έψαξε το γκολ. Προηγήθηκε στο 64' όταν ο Παμλίδης πέρασε δεξιά στον Γεωργίου, αυτός έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, στον αφύλαχτο Επστάιν. Ο Γερμανός σούταρε, έδιωξε ο Ζίβκοβιτς, αλλά ο Επστάιν που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε από κοντά με πλασέ. Στο 75΄ εντελώς μόνος και αμαρκάριστος ο Μπαλάφας δεν μπόρεσε να κάνει το 0-2 και να τελειώσει εκεί το ματς με αποτέλεσμα να δώσει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να παλέψουν ως το τέλος για την ισοφάριση. Πίεσαν την ομάδα του ΑΟΚ έφεραν το ματς στην περιοχή, ο Γ. Ματζουράκης «ψήλωσε» την ομάδα για να αντιμετωπίσει τις βαθιές σέντρες στο τέλος και να κρατήσει το 0-1, αλλά στο 93' σε σέντρα του Τριάδη από αριστερά, απίθανη κεφαλιά του αφύλακτου Κάστρο από κοντά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γιώργος Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Γιώργος Κουντουρέλης (Αθηνών)
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Κίκε (63' Τριάδης), Μπρίτο (54' Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς (71' Κάστρο), Γέντρισεκ.
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (85' Μυτίδης), Ρόλε (89' Γκράσι), Γεωργίου (73' Αρτυματάς), Παμλίδης.
 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια