Γενική Συνέλευση και ανάδειξη νέου ΔΣ στον «Διάπλου»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γενική συνέλευση του συλλόγου και συμβολή στην ανάδειξη νέου ΔΣ, θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος Διάπλους της Ψυχιατρικής κλινικής

12
Φεβρουαρίου / 2018

 του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 17:30 στην συνεδριακή αίθουσα του Κερκυραϊκού ΓΣ (Στ.  Δεσύλλα 1 - έναντι Δημοτικού Θεάτρου).
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2014 και σκοπός του συλλόγου είναι η στήριξη και η προβολή της φιλοσοφίας και της δράσης του θεραπευτικού προγράμματος «Διάπλους», που αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών και στην θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων από αυτές.
Ο σύλλογος στηρίζει - όπως αναφέρεται μέσα από το καταστατικό του - χωρίς όρους το θεραπευτικό πρόγραμμα «Διάπλους», επικοινωνεί και συνεργάζεται μαζί του και παρέχει κάθε είδους βοήθεια σ’ αυτό. Πιο συγκεκριμένα ενεργοποιείται:
α) Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στον διαχωρισμό αυτών σε «σκληρά» και «μαλακά». Κατά των υποκατάστατων χωρίς όρια και προδιαγραφές, προγράμματα υποκατάστασης για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, υψηλών προδιαγραφών και υπέρ των αποκαλουμένων «στεγνών» προγραμμάτων. Κατά της αποποινικοποίησης και κατά της χορήγησης των ουσιών στους τοξικομανείς από τα ιδιωτικά κα δημόσια νοσοκομεία. Υπέρ της πρωτογενούς
πρόληψης.
β) Για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των οικογενειών των χρηστών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ενημερωθεί ή παρακολουθούν τις ομάδες οικογενειακής υποστήριξης του προγράμματος.
γ) Για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών πάνω στο πρόβλημα των ναρκωτικών και της αντιμετώπισης του.
δ) Για την παρέμβαση στα υπεύθυνα όργανα της πολιτείας προκείμενου να ενημερωθούν για το πρόβλημα των ναρκωτικών και την διεκδίκηση λύσης των προβλημάτων του
προγράμματος στον αγώνα που κάνει.
ε) Για την επικοινωνία με άλλους φορεί και συλλόγους ανάλογου προβληματισμού. στ) Για την όποια άλλη βοήθεια κριθεί από τον σύλλογο ή ζητηθεί από το θεραπευτικό πρόγραμμα.
ζ) Για την συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις που κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσουν τον αγώνα που διεξάγει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά