Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να επαναλάβει το διπλό του πρώτου γύρου θέλει η ΑΕΛ με Μακεδονικό

Football League 2
08 Φεβρουαρίου 2018 / 18:30
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για καθαρά συγκοινωνιακούς λόγους, ο σπουδαίος αγώνας ανάμεσα στην ΑΕ Λευκίμμης και στην πρωτοπόρο ομάδα του Μακεδονικού Φούφα

την ερχόμενη Κυριακή, θα ξεκινήσει στις 14:00. Και ο λόγος, για να εξυπηρετηθεί η φιλοξενούμενη ομάδα  και να  «περάσει» απέναντι μετά το ματς, από το λιμάνι της Λευκίμμης, με το τελευταίο δρομολόγιο που είναι στις 17:15 και να αποφύγει να έρθει στην πόλη της Κέρκυρας για να ταξιδέψει για Ηγουμενίτσα.
Η ΕΠΟ όρισε Γιαννιώτες διαιτητές για το σημαντικό αυτό παιχνίδι, με το διαιτητικό τρίο να είναι οι Πάνος, Καραλής και Μωυσιάδης (ΕΠΣ Ηπείρου).
Η ΑΕΛ, που θα έχει αρκετές απουσίες και σε αυτό το ματς, από κάρτες και τραυματισμούς, ξέρει ότι μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με Παραπόταμο και Λευκάδα, πρέπει να ξεχάσει την υπόθεση κορυφή και συγκεντρωμένη να κυνηγήσει τη νίκη και για να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή της, αλλά και για να δώσει χαρά στον κόσμο της που είναι πάντα δίπλα της.
Ο Γιάννης Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του προβληματίζονται, αφού το ρόστερ είναι μικρό, ακόμα και στη Λευκάδα η ομάδα δε συμπλήρωνε 18αδα και οι απουσίες της Κυριακής σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, θα μετρήσουν. Μέσα από τις προπονήσεις της εβδομάδας γίνεται προσπάθεια να ανυψωθεί και το ηθικό των παικτών, αφού θέλουν όσο τίποτε άλλο να επαναλάβουν τη μεγάλη νίκη που έκαναν εκτός έδρας στον πρώτο γύρο.
 
Στην κορυφή των σκόρερ ο Β. Τσεβανέδης
 
Ο αρχηγός είναι η σημαία της ΑΕΛ και αυτός που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα πιο εύκολα από κάθε άλλον. Ο χαρακτηρισμός Τσέβαγκολ που του έχει δοθεί δεν είναι τυχαίος, αφού είναι ότι πιο ουσιαστικό έχει και φέτος η ΑΕΛ στην επιθετική της γραμμή. Το ότι κάθε χρόνο στα τοπικά πρωταθλήματα είναι πρώτος σκόρερ, το ότι οδήγησε την ΑΕΛ στη Γ΄ Εθνική και το ότι παραμένει μια σταθερή και αξιόπιστη λύση στην αντίπαλη περιοχή, το ξέρει όχι μόνο η Κέρκυρα αλλά και όλες οι περιοχές που οι ομάδες τους μετέχουν στη Γ΄ Εθνική και στον 3ο όμιλο όπου είναι και η ΑΕΛ. Ο Βαγγέλης Τσεβανέδης, παρ΄ ότι η ΑΕΛ δε φημίζεται και για την ευχέρεια της στο σκοράρισμα, έχει βρει δίχτυα φέτος ήδη 11 φορές, από τα 24 συνολικά που έχει πετύχει η ομάδα και είναι στην πρώτη θέση των κανονιέρηδων του Ομίλου, μαζί με τον Τσιούνη του Αμφίλοχου.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια