Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τους έπιασαν να κουβαλούν σάκους με 30 κιλά αλβανικό χασίς

χασίς
08 Φεβρουαρίου 2018 / 12:16

Επιχείρησαν να διαφύγουν μέσω του ποταμιού, πετώντας τους σάκους με τα ναρκωτικά

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20 και 35 ετών σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων,  για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (07-02-2018) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι δύο άνδρες μετέφεραν πεζοί τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 23 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 29.250 γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν μέσω ποταμού, πετώντας τους σάκους με τα ναρκωτικά πλην όμως καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.