Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν θα χαθεί η υπόθεση του νέου σχολείου στο Κοντόκαλι, διαβεβαιώνει ο Δήμος τους γονείς

δημοτικό σχολείο Κοντοκαλίου
08 Φεβρουαρίου 2018 / 08:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν κάνει υπομονή δεκαετιών, υπενθύμισαν οι γονείς της ευρύτερης περιοχής Κοντοκαλίου και Γουβιών, στη συνάντηση που είχαν στο Μαράσλειο το απόγευμα της Τετάρτης.

Μπροστά στις ανησυχίες ότι δεν θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το έργο, λόγω του προβλήματος πρόσβασης στο οικόπεδο και μετά από το κατεπείγον αίτημά τους, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και πρ. Αντιδημάρχου Παιδείας, των Αντιδημάρχων Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών, δύο τοπογράφων μηχανικών του Δήμου και μερίδας των περιοίκων του οικοπέδου της Πύλας. Παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου, μαζί με ενδιαφερόμενους γονείς.
Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο, μετά από ενημέρωση που έγινε, έλαβαν  διαβεβαιώσεις ότι:
-         Θα προχωρήσει ο ύπο έγκριση και για χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ, φάκελος της Πύλας.
-         Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, εντός δεκαημέρου για το ΣΔΙΤ, όπως είχε τονιστεί σε ΜΜΕ
-         Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που σχετίζονται με τους γειτνιάζοντες του οικοπέδου, για τη διασφάλιση της πρόσβασης στο οικόπεδο.
-         Δε θα χαθεί η υπόθεση της ανέγερσης νέου σχολικού κέντρου στη θέση Πύλα Κοντοκαλίου.
Από τη μεριά τους οι γονείς, επαναδιατύπωσαν για πολλοστή φορά τη βούληση της περιοχής, την εξάντληση της υπομονής και προσμονής δεκαετιών, την πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνης εκ νέου, με προϋπόθεση, η κάθε μεριά να ανταποκριθεί στις ευθύνες της. 

Μιλώντας στο enimerosi.com, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Καββαδίας, διαβεβαιώνει ότι το θέμα της διόδου είναι ανεξάρτητο στην παρούσα φάση από την ένταξη στη χρηματοδότηση και ότι δεν υφίσταται θέμα δεκαήμερης προθεσμίας. Μάλιστα ο φάκελος του έργου ετοιμάζεται και θα καταταθεί προς έγκριση στη διυπουργική επιτροπή μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Σε κάθε περίπτωση εκτιμά ότι η πρόσβαση στο οικόπεδο θα εξασφαλιστεί.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.