Δημοπρατείται η αποπεράτωση της μαρίνας στην Σπηλιά

Φορέας ο ΟΛΚΕ, παρακολούθηση από τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας

07
Φεβρουαρίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για κάθε τι έρχεται κάποια στιγμή η ώρα του. Έτσι και για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Σπηλιά, έφθασε η ώρα της αποπεράτωσης και της απόδοσης του στην κερκυραϊκή, τουριστική αγορά.  Υποδομή θαλάσσιου τουρισμού και μάλιστα σ' ένα από τα πλέον προνομιακά σημεία του νησιού. Η εκκρεμότητα που είχε απομείνει από την περιπετειώδη εργολαβία που κράτησε πάνω από μια δεκαετία (σ.σ. στην πραγματικότητα η υπόθεση εκκρεμεί από την εποχή του Σαρλή!) αφορά στην κατασκευή του προσήνεμου μώλου, αυτού που κόβει τον Μαΐστρο, και βεβαίως στην αποκατάσταση του τείχους κάτω από τον δρόμο στα Μουράγια και τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης από τον προβλήτα στο Καφέ Γυαλί έως το πρώην δημοτικό πάρκιν στην Σπηλιά. 
Ο δραστήριος αντιπεριφερειάρχης, Σάκης Τσούκας, πιστεύει ότι το έργο στη νέα και τελική του φάση θα μπορέσει να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και για την πίστωση των περίπου 7,5 εκατ. €, που θεωρείται εξασφαλισμένη. Άλλωστε αυτό ήταν και το πρόβλημα έως τώρα εφόσον όταν έκλεισε η εργολαβία είχε απορροφήσει όλους τους πόρους χωρίς όμως να αποπερατώσει το έργο. Όπως είναι γνωστόν πρόκειται για έργο με φορέα εκτέλεσης τον ΟΛΚΕ, που θα δημοπρατήσει, εποπτεύσει η Περιφέρεια λόγω του απαγορευτικού ύψους της πίστωσης για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Οργανισμού (σ.σ. ανάλογη περίπτωση με το έργο της αποκατάστασης του κρηπιδώματος και του πλακόστρωτου στη Γαρίτσα, που εκτελείται με τον ίδιον τρόπο).
Όταν θα αποπερατωθεί και υπό την προϋπόθεση ότι και τα ζητήματα με τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ θα έχουν διευθετηθεί ως δημοτικό λιμάνι, μετά την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στον Δήμο) η πόλη θα έχει να επιδείξει δυο σύγχρονες, μικρές λιμενικές εγκαταστάσεις για γιοτ, γεγονός που θα ανεβάσει το «πρεστίζ» και την επισκεψιμότητα εδώ κατά κανόνα φορέων παχέων πορτοφολιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ