Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τις ευλογίες της αθλητικής ηγεσίας και της Αστυνομίας τα επεισόδια στους «Ζωσιμάδες»

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
06 Φεβρουαρίου 2018 / 11:30

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Ξένοι στην ίδια τους την πόλη αισθάνθηκαν την Κυριακή οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, αλλά πολύ περισσότερο όσοι βρέθηκαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εντός και εκτός γηπέδου θα αποτελούν σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια, όχι τόσο ως προς το μέγεθος των επεισοδίων, καθώς στο παρελθόν έχουν καταγραφεί χειρότερες καταστάσεις και μεγαλύτερες καταστροφές, όσο κυρίως για την ανοχή της αστυνομίας, που επέτρεψε μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας επί πολλές ώρες, αλλά και αποτέλεσε βαθύτατη προσβολή και για τον φίλαθλο κόσμο, που ένιωθε σαν «απρόσκλητος επισκέπτης» μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ανοχή, που μάλλον δεν μπορεί να αποδοθεί εξολοκλήρου στην τοπική ηγεσία της αστυνομίας, αλλά προφανώς και σε ανώτερα κλιμάκιά της, με πολλούς να υποψιάζονται –και όχι αβάσιμα- πως οι χειρισμοί είχαν την πλήρη κάλυψη της πολιτικής ηγεσία τόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και του υφυπουργού Αθλητισμού.
Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι επετράπη να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα ορδές οπαδών του ΠΑΟΚ, τη στιγμή που απαγορεύονται μετακινήσεις φιλάθλων ακόμη και σε παιχνίδια χαμηλού κινδύνου, δεν μπορεί να παραβλεφθεί από κανέναν. Όταν, λοιπόν, έχουν δοθεί 700 εισιτήρια για τις ανάγκες των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και τελικά φτάνουν έξω από τους «Ζωσιμάδες» υπερδιπλάσιοι, τότε το ότι δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια οφείλεται μόνο και μόνο στην παροιμιώδη ψυχραιμία των γιαννιωτών φιλάθλων, πολλοί εκ των οποίων όχι απλώς εξοβελίστηκαν από τις θέσεις τους στην κερκίδα, αλλά αναγκάστηκαν να φύγουν και από το γήπεδο.