Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκότος και έρεβος στον δημόσιο ηλεκτροφωτισμό της Κέρκυρας

οδικός φωτισμός
06 Φεβρουαρίου 2018 / 10:35

Δήμος, Περιφέρεια και ΔΕΔΔΗΕ σε ένα πολύπλοκο σύστημα αρμοδιοτήτων, χρηματοδοτήσεων & εργολαβιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έντονες και καθημερινές οι διαμαρτυρίες πολιτών για τον δημόσιο ηλεκτροφωτισμό. Ολόκληρες περιοχές παρομοιάζονται με «Άδη», άλλες φωτίζονται μέρα μεσημέρι. Ενδεικτικά μόνο, στα γραφεία της “Ενημέρωσης”, έχουν φθάσει καταγγελίες για τις περιοχές: Αγία Σοφία, Εβραϊκη, Λαϊκη Αγορά, Παλιά Πόλη, Μαντούκι, Αλυκές, Αγραφοί, Τσάκι Μπενιτσών, διάφορα σημεία στη Λευκίμμη.
Ο πιο δύσκολος γρίφος; Ποιος έχει την αρμοδιότητα και πού, ποιες είναι οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις και πώς συντονίζονται όλα αυτά στην Ελλάδα.

Η πλευρά του Δήμου
Επικοινωνώντας με την υπεύθυνη του γραφείου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Χαρίτου, μας ενημέρωσε ότι για οποιαδήποτε βλάβη του δικτύου του οδικού φωτισμού, η οποία υπόκειται στην αρμοδιότητα του Δήμου, οι πολίτες μπορούν να ενημερώσουν το συνεργείο τηλεφωνώντας στο 26610 37482 και άμεσα οι άνδρες του συνεργείου θα το αποκαταστήσουν. Από την άλλη μεριά, οι πολίτες διαμαρτύρονται πως «η κλήση τους προωθείται».

Η πλευρά της Περιφέρειας

Όπως καταγγέλλουν, περιοχές όπως στις Μπενίτσες στη θέση «Τσάκι» έχουν μείνει πάνω από μήνα χωρίς φωτισμό. Η υπεύθυνη του γραφείου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπασωζομένου, ενημέρωσε ότι προτεραιότητα της Υπηρεσίας είναι ο εντοπισμός του προβλήματος και ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες. Δηλαδή γιατί δεν υπάρχει οδικός φωτισμός σε τόσο μεγάλη απόσταση και σε τι οφείλεται. Μία περίπτωση είναι να υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο. Η άλλη περίπτωση είναι να οφείλεται σε λάμπες που έχουν καεί όπως ανέφερε. Υπάρχει όμως και η περίπτωση όπως στη νότια Κέρκυρα όπου όπως ανέφερε χαρακτηρίστηκα, οι κυνηγοί τις πυροβολούν επί σκοπώ, ώστε να μπορέσουν να κυνηγούν καλύτερα τις βραδινές ώρες όπως κατήγγειλαν στην ίδια κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
 «Το Γενάρη πάντα ξεκινούν οι συμβάσεις – οι οποίες είναι τρεις και αφορούν βόρεια, μέση και νότια Κέρκυρα- που αφορούν την οδική ασφάλεια (διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις αποκαταστάσεις οδοστρώματος κλπ) που όμως δεν αφορά τον οδικό φωτισμό καθώς δεν χωρούν όλα σε μία σύμβαση» ανέφερε η κ. Παπασωζομένου.
Η σύμβαση για την συντήρηση- αποκατάσταση του δικτύου του οδικού φωτισμού βρίσκεται προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή. Από εκεί και πέρα αναμένονται κάποιες απαραίτητες διαδικασίες όπως η δημοπράτηση του έργου κ.λ.π. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ολοκληρωθεί η εργολαβία του οδικού φωτισμού στο τέλος Φεβρουαρίου διαφορετικά εντός τριμήνου.
Αν πρόκειται όμως για μια σοβαρή κατάσταση, τότε οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ που βρίσκεται στην πρώην Νομαρχία και «μπορούμε να επέμβουμε σημειακά» πρόσθεσε.
 
Η ΔΕΔΔΗΕ
 
Μιλώντας με τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Τ.Υ. της ΔΕΔΔΗΕ, Νίκο Σαββανή μας πληροφόρησε ότι όταν οι βλάβες είναι ομαδικές τότε ο Δήμος απευθύνεται στο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ. Μία απλή αλλαγή λαμπτήρων ωστόσο είναι θέμα της δημοτικής υπηρεσίας.
Οι περισσότερες βλάβες που είναι στην αρμοδιότητα της ΔΕΔΔΗΕ, έχουν αποκατασταθεί στον οδικό φωτισμό όπως ενημέρωσε ο κ. Σαββανής και ανέφερε μερικές περιοχές ενδεικτικά όπως Άνω Γαρούνας, Δανίλια, Κυπριανάδες κ.α. «Επειδή είμαστε λίγοι στο συνεργείο δίνουμε προτεραιότητα πάντα στις οικιακές βλάβες» όπως ανέφερε. Οι πολίτες μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί μας και να μας υποδεικνύουν τις βλάβες στο 26610 39819 ή στο 1050.
 
Η επιστήμη του χρονοδιακόπτη
 
Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος περαστικός από το Λιστόν, σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, οι λάμπες στη Σπιανάδα, εκεί που βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα ήταν αναμμένες στις 10 το πρωί.
Ερωτώμενος γιατί σε κάποια σημεία τα φώτα μένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της μέρας, ο Νίκος Σαββανής απάντησε ότι οι μηχανισμοί που ανάβουν και σβήνουν τα φώτα είναι αυτόματοι και τα ωράρια τους είναι καθορισμένα με χρονοδιακόπτες οι οποίοι, κάποιες φορές παρουσιάζουν βλάβες. «Τότε κλείνουμε τα φώτα χειροκίνητα και έρχεται εξειδικευμένο συνεργείο από την Πάτρα όπου αποκαθιστά την βλάβη και πραγματοποιεί την συντήρηση στον εκάστοτε υποσταθμό που παρουσιάστηκε το συμβάν».