Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας: Η μεταφορά των απορριμμάτων είναι η τελευταία μας λύση

απορρίμματα
05 Φεβρουαρίου 2018 / 12:04

Πρέπει να διαχειριστούμε το αδιέξοδο με νηφαλιότητα και σύνεση, είπε ο Δήμαρχος Κέρκυρας αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαράσλειο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου για τη μεταφορά των απορριμμάτων  Στη σύσκεψη εκλήθησαν όλοι οι τοπικοί παράγοντες που σχετίζονται με το μείζον αυτό ζήτημα. Ουσιαστικά ήταν μια προετοιμασία για να διοργανωθεί η μετάβαση στα αρμόδια υπουργεία, όπου θα διερευνηθεί η προοπτική μεταφοράς συγκεκριμένου όγκου απορριμμάτων και για ορισμένο χρονικό διάστημα εκτός Κέρκυρας.

Στη σύσκεψη  συστάθηκε επιτροπή η οποία θα μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ζητηθεί η μεταφορά των «δεμάτων» εκτός Κερκύρας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Την επιτροπή θα αποτελούν ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το Εμπορικό Επιμελητήριο, οι εκπρόσωποι των συλλόγων των κατοίκων Τεμπλονίου και Λευκίμμης, ενώ είναι στην ευχέρεια των βουλευτών και της Περιφέρειας να την συνοδεύσουν.

Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, οι πρόεδροι των συλλόγων Τεμπλονίου και Λευκίμμης, η βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί τους σύμβουλοι, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης και εκπρόσωπος του ΤΕΕ.

Εκ μέρους του Εξωραϊστικού Τεμπλονίου, η πρόεδρος Μάγδα Παπανικολοπούλου δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχουν στην αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Αθήνα, αν και στηρίζουν την απόφαση για μεταφορά των δεμάτων. Όσον αφορά το χρηματοδοτικό κομμάτι, είπε η κ. Παπανικολοπούλου, αυτό είναι αρμοδιότητα των θεσμικών φορέων.


Μάγδα Παπανικολοπούλου

Αποχώρηση

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποχώρησε ο ένας από τους συλλόγους του Τεμπλονίου «Παναγία Σπαρμιώτισσα». O πρόεδρος του συλλόγου Αλέκος Αλαμάνος κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος τους εμπαίζει καθώς όπως ανέφερε στο enimerosi.com «ως δια μαγείας το διάστημα που θα λείπει η αντιπροσωπεία στην Αθήνα, βρέθηκε χώρος στο Τεμπλόνι για την εναπόθεση των απορριμμάτων και μάλιστα στο χώρο του κομπόστ που είναι παράνομο. Καταγγέλλουμε άλλη μία παρανομία λοιπόν» όπως ανέφερε ο κ. Αλαμάνος χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι «εμάς δε μας συμμερίζεται κανείς γιατί είμαστε λίγοι».  

Εξερχόμενος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους είπε ότι δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι του για την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ότι η εφαρμογή της δεν θα είναι εύκολη.

 
Μπ. Χαραλάμπους

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος υπογράμμισε τη σημασία που έχει να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να γίνει η διαχείριση του προβλήματος με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σύνεση. Τονίζοντας μάλιστα την κρισιμότητα του ζητήματος, δήλωσε χαρακτηριστικά «Αυτό είναι το τελευταίο εναλλακτικό σχέδιο που διαθέτουμε».


Κώστας Νικολούζος