Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Φ. Βάκη με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Φωτεινή Βάκη
02 Φεβρουαρίου 2018 / 12:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τη Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου,

όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τοπικά και πανελλαδικά προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.

Μεταξύ άλλων, σε θέματα εθνικής εμβέλειας, συζητήθηκαν πρωτίστως το ζήτημα της αποκατάστασης του κατώτατου μισθού, καθώς και η επαναφορά της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίσης, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου ζήτησε να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές για περαιτέρω περικοπές των συντάξεων το 2019 ενώ τόνισε την ανάγκη επαναφοράς του ΕΚΑΣ. Επιπλέον, εξέφρασε την πάγια αντίθεσή του στην εκποίηση των στρατηγικών παραγωγικών και αναπτυξιακών δομών της χώρας μας, όπως είναι οι Οργανισμοί της Κοινής Ωφέλειας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κ.α.

Σε επίπεδο νησιού, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των Σχολών Μετεκπαίδευσης και κατόπιν τονίστηκε η αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του ΟΑΕΔ, με τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εκτός έδρας αμοιβές, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα των δύο τελευταίων ετών με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των ανεργιών και του δώρου Χριστουγέννων.

Εξίσου σημαντικό θέμα αποτέλεσε και η ενίσχυση του προσωπικού του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Κέρκυρας, ώστε να διενεργούνται ταχύτερα οι έλεγχοι των καταγγελομένων. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα τακτικής αποστολής περισσότερων μεικτών κλιμακίων ελεγκτών από το Υπουργείο Εργασίας και το τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας, για την διενέργεια επιτόπιων ελέγχων με σκοπό την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και της υποαμειβόμενης εργασίας.