Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρός Κερκυραίος χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών

Έκκληση βοήθειας
31 Ιανουαρίου 2018 / 18:54

ΗΠΑ. Άμεση είναι η ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών για τον μικρό Ηλία, γιος του Κερκυραίου Αντώνη Αργυροκαστρίτη,

που κατοικεί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ και πάσχει από μια σπάνια ασθένεια.
Δραματική έκκληση για τη σωτηρία του μόλις έξι μηνών γιου της, Ηλία ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών, απεύθυνε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» η Έβελιν (Ευαγγελία) Αργυροκαστρίτη η οποία διαμένει στο Μάκομπ του Μίσιγκαν.
Ο Ηλίας, όπως επεσήμανε η Ευαγγελία είναι το δεύτερο παιδί που έχει με τον Αντώνη Αργυροκαστρίτη και μέχρι πριν μερικούς μήνες μεγάλωνε φυσιολογικά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Στις 20 Οκτωβρίου 2017 ο μικρός Ηλίας ήταν αδιάθετος και οι γονείς του πήγαν για τις ενδεδειγμένες παιδιατρικές εξετάσεις χωρίς να φανταστούν ότι θα ξεκινούσε γι’ αυτούς μια μεγάλη περιπέτεια υγείας για τον μικρό.
Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τα Χριστούγεννα ο Ηλίας υποβλήθηκε σε πολλές εξετάσεις και προ είκοσι περίπου ημερών διαγνώσθηκε ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.
«Ο Ηλίας είναι αγωνιστής. Άντεξε όλες τις εξαντλητικές εξετάσεις και μάλιστα βγήκε νικητής και από τη σπάνια μορφή πνευμονίας που προσβλήθηκε προ μερικών εβδομάδων. Είναι αγωνιστής και δίνει δύναμη και κουράγιο στην αδελφή του Ελένη, σε μένα, τον σύζυγό μου και όλους τους συγγενείς, ώστε να κινήσουμε γη και ουρανό να βρούμε την ελάχιστη ποσότητα μυελού των οστών που απαιτείται και οποία θα του σώσει τη ζωή», επεσήμανε η Εβελιν Αργυροκαστρίτη.
Ερωτηθείσα πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ομογενείς, η κ. Αργυροκαστρίτη επεσήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να εγγραφούν στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών είτε στον ελληνικό ιστότοπο του Συλλόγου Οράματος – Ελπίδας.
Αναφερόμενη στις πιθανότητες εύρεσης τέλειου μοσχεύματος επεσήμανε ότι μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά λόγω της ηλικίας του Ηλία, το μόσχευμα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατό.
Η Έβελιν Αργυροκαστίτη έχει αναρτήσει τη δραματική έκκληση και στη σελίδα της στo Facebook και σε μια από τις φωτογραφίες εικονίζεται ο Ηλίας με την ένδειξη ότι προετοιμάζει το ενημερωτικό φυλλάδιο για τις εξετάσεις μυελού των οστών που θα διοργανώσουν το απόγευμα της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 17:00 – 21:00 και στις 10 Φεβρουαρίου 15:00 – 21:00 στο The Jagged Fork στη διεύθυνση 118 N. Adams Road, Rochester Hills, MI, 48309.
Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν υγιή άτομα ηλικίας 18 έως και 44 ετών. Ερωτηθείσα για τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα επεσήμανε ότι πρέπει να εγγραφούν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Οραμα Ελπίδας .
Οι εξ Ελλάδος εθελοντές δότες δε χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Αμερική, αλλά πρέπει να αποταθούν σε ένα από τα εγκεκριμένα νοσοκομεία και το μόσχευμα την ίδια μέρα θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να χαρίσει το φιλί της ζωής στον μικρό Ηλία.