Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παυλίδης: Γι΄αυτό απουσίαζα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Κώστας Παυλίδης
31 Ιανουαρίου 2018 / 13:48

Δήλωση Κώστα Παυλίδη για τους λόγους απουσίας του από το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας και τις εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων

«Σχετικά με τις αναφορές για την απουσία μου από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας στις 30/01/18, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω στην κερκυραϊκή κοινωνία τα παρακάτω:

1) Υπήρξαν ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις που δεν επέτρεψαν την παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο. Ουδέποτε έχω αρνηθεί να τοποθετηθώ για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα και βρίσκομαι σχεδόν σε καθημερινή επαφή με την δημοτική αρχή και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς για το θέμα αυτό.                                             

2) Εκφράζοντας δημόσια τη θέση μου στα τοπικά ΜΜΕ για την ανάγκη έκτακτης και προσωρινής λύσης στην απομάκρυνση εκτός Κέρκυρας των δεμάτων του τελικού υπολείμματος από το χώρο του Τεμπλονίου, βρίσκομαι σε επαφή και με τη διεύθυνση του εργολάβου και με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη για τη διερεύνηση των κοστολογίων και της δυνατότητας έγκρισης απ’ το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ.                                 

3) Έχω ενημερώσει τη δημοτική αρχή του δήμου Κέρκυρας για τις πρωτοβουλίες μου και έχω βρεθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς της Κέρκυρας για το ζήτημα αυτό.                                 

4) Η αναγκαστική απουσία μου από το δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας δεν συνιστά στάση αποφυγής στο ζήτημα αυτό όταν όλοι γνωρίζουν ότι ουδέποτε αρνήθηκα να πάρω θέση ή πρωτοβουλίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Συνεπώς η καταγγελία περί της απουσίας μου δυστυχώς είναι προϊόν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων από αυτούς που χτίζουν καριέρα πάνω στο οξυμένο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας».