Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών- Εκλογές για νέο Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ στην Κέρκυρα

απεργία
31 Ιανουαρίου 2018 / 09:28

ΑΘΗΝΑ. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις 12:00, στο υπουργείο Υγείας, με αιτήματα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

Το Enimerosi.com επικοινώνησε με την Χρυσούλα Μαραγκού, την πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) η οποία όπως μας πληροφόρησε "σε τοπικό επίπεδο, όσοι νοσοκομειακοί γιατροί της Κέρκυρας το επιθυμούν, συμμετέχουν στην απεργία σήμερα".

Ωστόσο σήμερα διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ με τις κάλπες να κλείνουν στις 16: 30.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι «το σκεπτικό της απόφασης του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Το μόνο που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης» και προσθέτει ότι «οι συμβάσεις των επικουρικών που λήγουν στις 31/12/2018 θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1.000 γιατροί κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους».

Όπως σημειώνει, «την αποκλειστική ευθύνη» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει η κυβέρνηση, η οποία «αν ήθελε θα καταργούσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα προχωρούσε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού…». «Οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ένα ελάχιστο τμήμα των "τραγικών ελλείψεων" που υπάρχουν» συμπληρώνει.

Με πληροφορίες από iefimerida