Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Sandy Beach ζητούν εξηγήσεις από την ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΤΕ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
30 Ιανουαρίου 2018 / 09:25

Οι εξελίξεις στην αλλαγή του επιχειρηματία αλλά και οι μισθολογικές διαφορές τους με την Αγ.Γεώργιος ΑΞΤΕ ήταν στο επίκεντρο γενικής συνέλευσης του εργαζομένων.

Η ανακοίνωση

«Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο SANDY κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στο Περιβόλι την Κυριακή 28/1/2018 καταλήξαμε ομόφωνα στο ακόλουθο ψήφισμα:
«Εκφράζουμε την ανησυχία και την έντονη αγανάκτηση μας για τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο που λαμβάνουν χώρα πίσω από την πλάτη μας και σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Επί ένα 8μηνο (Μάρτης- Οκτώβρης) γίναμε μπαλάκι ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες εταιρείες οι οποίες επιχειρούσαν η κάθε μία,  για τους δικούς της σκοπούς , να μας προσεταιριστεί και να μας διαιρέσει.
Η θέση ουδετερότητας που είχαμε με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίσει, θεωρούνταν εχθρική επιλογή και από τις δύο πλευρές .
Στο τέλος, ένα  μήνα πριν την ‘’ μητέρα των μαχών’’ της 14ης Νοεμβρίου τα είχαν ήδη βρει μεταξύ τους και το κρατούσαν κρυφό μέχρι την εκδίκαση.
Ωστόσο συνέχιζαν να αναστατώνουν τους εργαζόμενους, προσπαθώντας να μας κάνουν μέρος της σικέ διαμάχης τους μέχρι  την τελευταία στιγμή.
Ακόμη και όταν τελείωσε επισήμως στο δικαστήριο η διαμάχη τους δεν μας ενημέρωσαν.
Την αποχώρηση της AQUIS την πληροφορηθήκαμε επίσημα στο ΣΕΠΕ στις 16/1/18 απ τον εκπρόσωπο της, μετά από αίτημα των σωματείων μας.
Ακόμη όμως και στις 16/1 στο ΣΕΠΕ δεν εμφανίστηκε ούτε η ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΤΕ  ούτε η νέα εταιρία, που φέρεται να έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου, ούτε βέβαια ενημέρωσαν, τουλάχιστον με επιστολή, για το όνομα και τα στοιχεία της εταιρείας μέχρι σήμερα.
Την ίδια ώρα εμφανίζεται κάποιος κύριος ως Σεφ με το επιτελείο του και ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί εργαζόμενους για να τους πει ότι θα κάνουν 2 ρεπό τον μήνα , ότι θα μειωθούν οι μισθοί , ότι θα εργάζονται 9-10 ώρες, ότι δεν έχει  καλή σχέση με σωματεία και να απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, για τις θέσεις εργασίας.
Αμέσως μετά πληροφορούμαστε ότι παραιτήθηκε ο Δ/ντης και  μάζεψε τα πράγματα του για άλλες πατρίδες.
Απαιτούμε εδώ και τώρα από την ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΤΕ να σταματήσει να μας αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο.
Να ενημερώσει άμεσα και επίσημα τα σωματεία μας σχετικά με το όνομα και τα στοιχεία του νέου εκμεταλλευτή  της ξενοδοχειακής μονάδας .
Να ανακαλέσουν η παλιά και η νέα εταιρεία όλες τις δηλώσεις απ όπου και αν προέρχονται  που εμπεριέχουν σαφή αναφορά ή έμμεσο υπαινιγμό παραβίασης της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και των διαμορφωμένων  όρων σύμβασης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.
Να διορθώσει και να καταβάλλει η ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΤΕ όλες τις μισθολογικές διαφορές που διαπιστώθηκαν το καλοκαίρι του 2017 και αφορούν λάθος υπολογισμούς από μη ορθή εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ , του νόμου , της νομολογίας, καθώς και από παραβίαση της κλαδικής σύμβασης.
Τα παραπάνω προαπαιτούμενα αποτελούν προϋποθέσεις για να τα πάμε καλά την σαιζόν που έρχεται .
Σε αντίθετη περίπτωση η εργοδοσία θα μας βρει απέναντι της.

Αντίθετοι στη λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Τέλος συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας του CAPO DI CORFU που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους απ την ενδεχόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
Καταθέτουμε την σαφή αντίθεση μας με την λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και ζητάμε την άμεση χωροθέτηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης σε νέα χώρο που θα υποδείξει επιστημονική μελέτη αποκλείοντας το κορεσμένο Τεμπλόνι και την εγκατάσταση στην Λευκίμμη.
Σε κάθε περίπτωση αν κυβέρνηση , Περιφέρεια, Δήμος επιμείνουν  στην απαράδεκτη επιλογή τους θα μας βρουν απέναντι τους.
Η Νότια Κέρκυρα δεν θα καταστραφεί».