Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρδισε ο ΑΟΚ Κέρκυρα στον αγώνα επιβίωσης με τον Πλατανιά

Σούπερ Λίγκα
27 Ιανουαρίου 2018 / 16:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με ηγέτη και σκόρερ τον Ροτζέριο Τουράμ που πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Κέρκυρα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη της 2-0 επί του Πλατανιά.

Ένας αγώνας επιβίωσης ήταν αυτός ανάμεσα στις δυο ομάδες από τη ζώνη υποβιβασμού. Ο ΑΟΚ ήθελε να γευτεί τη χαρά της νίκης μετά από τρεις μήνες και να αναπτερώσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία, ενώ ο Πλατανιάς έπαιζε ίσως το τελευταίο του χαρτί. 
Ο Γιάννης Ματζουράκης απλά φρόντισε να στήσει ορθολογικά την ομάδα, με παίκτες εκεί που ξέρουν να παίζουν, χωρίς να κάνει πειράματα και είδαμε μια ομάδα που ναι μεν στο α΄ ημίχρονο δεν εντυπωσίασε, αλλά ήταν ουσιαστική, κοντρολαρισμένη, με τις γραμμές κοντά μεταξύ τους, με προσοχή στην άμυνα και με καλές προσπάθειες στην επίθεση, εκεί όπου είχε δοκάρι με τον Τουράμ στο 40΄, όταν σε κόρνερ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο του Κλιάιτς, δοκάρι στο 45΄ σε προσπάθεια του Επστάιν από πλάγια αριστερά και κέρδισε στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους πέναλτι ο Τουράμ. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0.
Στην επανάληψη ο ΑΟΚ έπαιζε μυαλωμένα, κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 75΄ όταν ο Παμλίδηςε έκανε μεγάλη προσπάθεια και του ανήκει, κέρδισε τη μπάλα, την έδωσε στον αμαρκάριστο Τουράμ που κάνοντας το 2-0 τελείωσε το ματς.  Τρίποντο παραμονής για την ομάδα που κυνήγησε το αποτέλεσμα και το πήρε απόλυτα δίκαια, δείχνοντας ότι μπορεί να πάει καλύτερα στη συνέχεια. .Να σημειώσουμε ότι με 2η κίτρινη αποβλήθηκε στο 81΄ ο Σκαρντοβέλι.  
Διαιτητής: Αγ.Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας), Σάββας (ΕΠΣ Σερρών)
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Μπαλάφας (73' Αρτυματάς), Ρόλε (78' Ζορμπάς), Έπσταϊν (69' Παμλίδης), Τουράμ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μάλσα, Ντουαλά (64' Στόιτσεφ), Κοροβέσης (76' Γκζέλτσακ), Ενσικουλού, Πετρόπουλος (88' Παπανικολάου).
 
 
 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια