Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγροτικά μπλόκα σε Δ. Ελλάδα και Πελοπόννησο

μπλόκα
27 Ιανουαρίου 2018 / 12:10

Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν παρατάξει στις εθνικές οδούς Αντιρρίου-Ιωαννίνων και Πατρών-Πύργου οι αγρότες.

ΑΓΡΙΝΙΟ. Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν δημιουργήσει αγροτικό μπλόκο στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς, κοντά στο Αγρίνιο.

Αντίστοιχα, αγρότες της Ηλείας έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου στον κόμβο της Μαραθιάς, κοντά στην Αμαλιάδα.

Στην Κεντρική Μακεδονία αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί στον κόμβο Κουλούρας Ημαθίας, επί της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας, αλλά και στην Πέλλα, στον κόμβο Γυψοχωρίου, στο 65ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας επί της εθνικής οδού.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής, τα μπλόκα θα στηθούν έως και τις 27 Ιανουαρίου, ενώ όλοι οι αγρότες θα δώσουν «βροντερό "παρών"» στη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

Οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο Ε65, ενώ οι συνάδελφοί τους των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν στο Μεγαλοχώρι και της Λάρισας στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Στην Κρήτη, από το βράδυ της Τρίτης στήθηκε από τους αγρότες το μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων στο Ηράκλειο, ενώ αναμένονται κινητοποιήσεις και στον νομό Χανίων.

Πηγή: efsyn.gr