Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κέρκυρας (video-pics)

ΠΟΕ ΟΤΑ
26 Ιανουαρίου 2018 / 10:37

Παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας- Αιχμηρή ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θέατρου ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας. Εκτός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κέρκυρας Σταμάτη Κορφιάτη, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, ο δημοτικός σύμβουλος της «Κερκυραίων Δήμος» Δημητρης Μεταλληνός, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σταμάτης Πελάης.





Αιχμές από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ

Η παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση για τη διοίκηση του Σωματείου με τίτλο «Δε φτάνει να κόβετε μόνο πίτες! Σωματείο σημαίνει οργάνωση κι αγώνας!». Στην μακροσκελή ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν για τη σημερινή διοίκηση του σωματείου: «Έβαλαν τρικλοποδιές στον αγώνα των συμβασιούχων, πότε προφασιζόμενοι στήριξη, πότε σύμφωνοι με το αίτημά τους για μονιμοποίηση και στο τέλος κήρυξαν τον εφησυχασμό πως η κυβέρνηση θα τους δικαιώσει. Ταυτόχρονα απέκλειαν κάθε συζήτηση για εγγραφή των συμβασιούχων στο σωματείο αναπαράγοντας τις στείρες δικαιολογίες της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Άφησαν έκθετους 3 συναδέλφους της ταμειακής υπηρεσίας, να σέρνονται (άδικα) ως κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, από έξωθεν «κατήγορους»  καθοδηγούμενους από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Αντί να απαιτήσουν απ’ τη Δημοτική αρχή την νομική και οικονομική υποστήριξη των συναδέλφων τους (που οφείλεται από το νόμο), σιώπησαν επιδεικτικά! Όμως η πανηγυρική αθώωση των συναδέλφων τον περασμένο Νοέμβρη στο δικαστήριο, θα μείνει να εκθέτει την πλειοψηφία της δ/σης του σωματείου. για την αντισυναδελφική και ανήθικη στάση που κράτησε σ’ αυτό το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ακόμα κι ο ερχομός του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σήμερα) δεν είναι τυχαίος. Είναι ενταγμένος στη λογική του εφησυχασμού των εργαζομένων στο Δήμο. Εξάλλου ο κ. Τράκας κέρδισε «επάξια» τον τίτλο του αρχι-απεργοσπάστη αφού καταψήφισε με την ΔΑΚΕ την πρόταση του ΠΑΜΕ για  απεργία για τις 12 Γενάρη σε ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ (Πολυνομοσχέδιο – περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία).
 Ότι κι αν ακούσετε απ’ το στόμα τους για «αγώνες», «ενότητα» και άλλους λεονταρισμούς μην τους πιστέψετε! Σκεφθείτε και βγάλτε συμπεράσματα απ’ την αλήθεια των πεπραγμένων τους και απ’ την πείρα σας.
Με αισιοδοξία και αγωνιστική ετοιμότητα, η νέα χρονιά πρέπει να μας βρει ένα βήμα εμπρός, στο δρόμο της ανασύνταξης και αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος. Το μόνο που μένει να δοκιμάσουμε είναι η Δύναμή μας !
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για; μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ικανοποίηση των σύγχρονων αναγών μας. Καλή Αγωνιστική χρονιά!»