Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΑΒ Ηπείρου: Σε λειτουργία η πρώτη κινητή μονάδα νεογνών!

ΕΚΑΒ
25 Ιανουαρίου 2018 / 11:13

Μία υπερσύγχρονη μονάδα για την διακομιδή νεογνών, προστέθηκε στον στόλο του ΕΚΑΒ Ηπείρου, που πολύ συχνά εξυπηρετεί και τα Επτάνησα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Μία υπερσύγχρονη μονάδα για την διακομιδή νεογνών, προστέθηκε στον στόλο του ΕΚΑΒ Ηπείρου. Η μονάδα αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" κι έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε μέχρι τώρα. Η παρουσίασή της έγινε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ από τον Διευθυντή της υπηρεσίας Βασίλη Παπαδιώτη και εκπρόσωπο των εργαζομένων.Η μονάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερο χρήσιμο εργαλείο και θα επιλύσει προβλήματα που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη ασφάλεια νεογνών κατά την διακομιδή τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι διαθέτει και ενσωματωμένη θερμοκοιτίδα, κάτι που απουσίαζε παντελώς μέχρι σήμερα, όπου όταν απαιτούνταν κάτι τέτοιο χρησιμοποιούνταν οι θερμοκοιτίδες των νοσοκομείων.

Η κινητή μονάδα νεογνών ήταν απολύτως απαραίτητη για την περιοχή, λόγω και των συχνών διακομιδών που γίνονται προς την νεογνολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία καλύπτει ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα αλλά πολύ συχνά εξυπηρετεί και τα Επτάνησα.

ΠΗΓΗ: Epiruspost.gr