Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλο διπλό η Βολίδα στο Περιβόλι

Κύπελλο ΕΠΣΚ
24 Ιανουαρίου 2018 / 17:04
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πρώτο ματς του ημιτελικού για το κύπελλο της ΕΠΣΚ στο Περιβόλι, η Βολίδα του Κ. Νέτη πήρε μεγάλη νίκη και προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό,

κερδίζοντας με 1-0. Το ματς που είχε αναβληθεί μια βδομάδα πριν ήταν το ένα από τα δυο που θα αναδείξουν τη μια από τις δυο φετινές φιναλίστ του κυπέλλου, αφού η άλλη θα βγει από το ζευγάρι ΑΕ Λευκίμμης – ΟΦΑΜ με την ομάδα του Αγ. Ματθαίου να έχει κερδίσει 1-0 το πρώτο ματς).
Αν και τις δυο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία, αφού η Αναγέννηση παίζει στην Α1 και η Βολίδα στην Α, η ομάδα του Κ. Γαρούνα έπαιξε έξυπνα, κυνήγησε το αποτέλεσμα και το πήρε, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα να είναι στον τελικό. Βέβαια υπάρχει η ρεβάνς στους Καστελλάνους στις 14 Φεβρουαρίου και όλα θα κριθούν εκεί, αλλά η ομάδα του Περιβολιού πρέπει να κερδίσει για να περάσει αυτή και μάλιστα να σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές.
Το ματς ήταν πολύ δυνατό με τις δυο ομάδες να δίνουν τα πάντα για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έχοντας λίγες αλλά καλές ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες, με τη Βολίδα να έχει τη ουσία και να κερδίζει εν τέλει το ματς.
Καθοριστική φάση για το ματς στο 23΄, όταν αποβλήθηκε σωστά ο Π. Νικομάνης των γηπεδούχων και έτσι αναγκάστηκαν να παίξουν στη συνέχεια με παίκτη λιγότερο. Η Βολίδα που έπαιξε κλειστά, περίμενε τον αντίπαλό της και προσπαθούσε στη κόντρα να αιφνιδιάσει. Έτσι παρά την εδαφική υπεροχή της Αναγέννησης, που δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες και ζήτησε πέναλτι στο 82΄ σε μια φάση με πρωταγωνιστή τον Μήτσουλη, η Βολίδα απέδρασε με τη νίκη με γκολ που πέτυχε ο Ζήκος (Αλ. Σουπιώνης) στο 87΄με κεφαλιά. Να σημειώσουμε ότι η Βολίδα έχασε πριν το γκολ 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρει.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια