Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάλι σύντομη η παρουσία του Σ. Τσιώλη

ΑΟΚ Κέρκυρα
23 Ιανουαρίου 2018 / 16:59
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε έναν μήνα δεν κάθισε αυτή τη φορά στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟΚ Ο Σάκης Τσιώλης,

ο οποίος αποτελεί παρελθόν για την ομάδα. Είναι η δεύτερη φορά που ήρθε, κάθισε λίγο και έφυγε, κάτι που έγινε και πριν τρία χρόνια. Τότε ανέλαβε τον ΑΟΚ Ιούνιο, έκανε την προετοιμασία και λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποχώρησε και αυτό γιατί ο ΑΟΚ υποβιβάστηκε στα χαρτιά και δε θα έπαιζε στην Σούπερ Λιγκ.
Το γιατί οδηγήθηκε η ομάδα σε λύση συνεργασίας είναι εύκολο να το κατανοήσει κανείς, αφού δε μετράει ότι σε τρία ματς οδήγησε την ομάδα σε ισάριθμες ήττες και μάλιστα με δέκα γκολ παθητικό, αλλά ειδικά στο ματς με τον ΠΑΟ η ομάδα έδειξε σημεία αποσύνθεσης. Πέραν αυτού, το σχήμα ήταν τόσο αλλοπρόσαλλο που πραγματικά και ένας με ελάχιστες γνώσεις στο ποδόσφαιρο θα αναρωτιόταν τα εξής:
Γιατί σε ένα τόσο δύσκολο ματς η ομάδα έπαιξε με ένα αμυντικό χαφ; Γιατί η ομάδα παίζει χωρίς αριστερό μπακ και τι δουλειά έχει ο επιθετικός Επστάιν να παίζει εκεί; Γιατί ο Γρομητσάρης για πρώτη φορά στη ζωή του έπαιξε σαν αμυντικός χαφ, θέση που δε γνωρίζει, ενώ στον πάγκο υπήρχαν και Μπαλάφας και Αρτυματάς που χρησιμοποιήθηκαν στο β΄ μέρος); Γιατί ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, ο Σιόντης, είναι κάτι μεταξύ δεξιού χαφ και εξτρέμ; Γιατί ο Ρόλε που ήρθε σαν επιθετικός μέσος να οργανώσει παιχνίδι, πήρε εντολή να παίξει στη γραμμή σαν δεξιός εξτρέμ; Γιατί ο Τουράμ μετά από αποχή τριών μηνών, όντας ανέτοιμος, χρησιμοποιήθηκε στην αρχική ενδεκάδα, όταν υπάρχουν ετοιμοπόλεμοι για τη θέση του Παμλίδης και Μυτίδης; Από την αριστερή πλευρά της άμυνας ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι, δεν το είδε μετά το 1-0 ή μετά το 2-0 να το διορθώσει; Το ίδιο δεν είχε γίνει και στη Νέα Σμύρνη, από τη δεξιά πλευρά σε εκείνο το ματς; Μίλησε στις δηλώσεις για κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, χωρίς να εξηγήσει γιατί ενώ στο ματς με τον Πανιώνιο έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τρία καθαρόαιμα χαφ, με τον Παναθηναϊκό παρέταξε μια τόσο επιθετική ενδεκάδα (σε αλλοπρόσαλλες θέσεις κάποιοι παίκτες και σε πρωτόγνωρους ρόλους) που στον αμυντικό τομέα δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ποιος σχεδίασε το αγωνιστικό πλάνο για το ματς αυτό;
Θα πει κάποιος ότι έδωσε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα και λογικό είναι να χάσει και τα τρία και ότι κατόπιν εορτής όλοι μπορούμε να βρούμε λάθη. Η αλήθεια είναι πως λογικό είναι να χάσει και τα τρία ματς από καλύτερες ομάδες. Όμως η κριτική και τα ερωτήματα δεν είναι ούτε για τις ήττες, ούτε για τα δέκα γκολ παθητικό. Η κριτική γίνεται γι αυτό που είδαμε εντός αγωνιστικού χώρου, για τις επιλογές τόσο των προσώπων, όσο και τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα, ή αν θέλετε διασύρθηκε η ομάδα. Γιατί και τρεις και πέντε και οχτώ ήττες μπορείς να κάνεις, αλλά για τα σημάδια διάλυσης που παρουσίασε, κάποιος φταίει.
Επίσημα η ΠΑΕ το απόγευμα της Τρίτης 23/1 ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Σάκη Τσιώλη με την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την λύση συνεργασίας με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη. Τον ευχαριστούμε για την συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια».
Η ΠΑΕ στράφηκε αμέσως σε άλλες λύσεις για να φέρει άμεσα τεχνικό, έχοντας στη λίστα τον Άκη Μάντζιο που έχει περάσει επίσης από την ομάδα. Όμως αυτός αρνήθηκε να αναλάβει για προσωπικούς λόγους και φυσικά η ΠΑΕ εξέτασε και άλλες εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι πολλές αυτή την εποχή. Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Γιάννης Ματζουράκης, ο Ράτκο Ντόστανιτς είναι ονόματα που παίζουν, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος τεχνικός, θα είναι ο 4ος τη φετινή σεζόν μετά τους Ελευθερόπουλο, Βοσνιάδη και Τσιώλη.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια