Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα εργαζομένων Capo di Corfu για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Σκουπίδια
23 Ιανουαρίου 2018 / 15:55

Για τις μεθοδεύσεις του Δήμου Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας

Ομόφωνο ψήφισμα
‘’Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο CAPO DI CORFU εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τις αποφάσεις και τις  μεθοδεύσεις  του Δήμου Κέρκυρας , της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
Το έργο του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια είναι άκυρο.
-Το ακυρώνει η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος , της υγείας μας και της ποιότητας  της ζωής μας.
-Το ακυρώνει η ανάγκη προστασίας της οικονομικής δραστηριότητας,  των εισοδημάτων μας και των θέσεων εργασίας  στην περιοχή.
-Το ακυρώνει η πληγή που άφησε πίσω της στην τοπική κοινωνία (καταστολή, δικαστικές διώξεις, φόρος αίματος) η επιδρομή των αστυνομικών δυνάμεων το 2008.
-Το ακυρώνει η απόφαση της τοπικής κοινωνίας να αγωνιστεί και να παλέψει μέχρι εσχάτων για να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ,  για να μην καταστραφεί ο τόπος μας.
Αγωνιζόμαστε με το σωματείο μας και το λαϊκό κίνημα της Κέρκυρας, ενάντια στην λειτουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στα Μεσοράχια και παράλληλα διεκδικούμε σύγχρονη και οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμάτων.
Η τεχνολογική ανάπτυξη έχει δώσει όλα τα μέσα ώστε να δωθεί λύση συμφέρουσα για την τοπική κοινωνία , ασφαλή για το περιβάλλον και την υγεία μας , συμβατή με την οικονομική δραστηριότητα στον τόπο μας.
Το μόνο εμπόδιο είναι  τα συμφέροντα, οι εργολάβοι  και η ιδιωτική πρωτοβουλία που καραδοκούν  να πλουτίσουν  απ τα απορρίμματα και υποδαυλίζουν με τους αχυρανθρώπους τους σε κράτος και αυτοδιοίκηση, την απαξίωση του δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Η λύση των ΧΥΤΑ μπορεί να ήταν σύγχρονη πριν κάποιες δεκαετίες όταν υπήρχαν οι ΧΑΔΑ , ήταν όμως ξεπερασμένη 10 χρόνια πριν που κατασκευάστηκε το έργο και ακόμη πιο ξεπερασμένη τώρα που πάνε να το λειτουργήσουν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μαζί μας:
-Για το κλείσιμο  της χαβούζας του Τεμπλονίου και την αποτροπή της λειτουργίας νέας χαβούζας στην Λευκίμμη.
-Για την απομάκρυνση των ιδιωτικών συμφερόντων απ την διαχείριση των απορριμμάτων
 και  την προστασία των θέσεων εργασίας με δικαιώματα .
-Για επιστημονική χωροθέτηση της διαχείρισης με συμφωνημένα κριτήρια και σύγχρονη ολοκληρωμένη διαχείριση σε όλα τα στάδια.’’