Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας για το γυμνάσιο Καρουσάδων (video)

Γυμνάσιο Καρουσάδων
23 Ιανουαρίου 2018 / 08:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

για το ενδεχόμενο κατάργησης του Γυμνασίου Καρουσάδων. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρουσάδων, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων και ο δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Πελάης. 






Ο Σύλλογος Γονέων αντιδρά στην κατάργηση του Γυμνασίου Καρουσάδων και τη δημιουργία στη θέση του ΕΠΑΛ Βόρειας Κέρκυρας. Στο έγγραφο που επέδωσε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστας Γκούση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα Γυμνάσιο που στεγάζεται σε καινούριο δημόσιο κτήριο που δεν επιβαρύνει το κράτος, με αθλητικό κέντρο και βιβλιοθήκη. Αντιθέτως αναφέρουν, θα πρέπει να ενισχυθεί μια και στο χωριό υπάρχουν όλες οι βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρέπει επίσης, όπως αναφέρουν να ληφθούν υπόψη ιστορικοί λόγοι, όπως ότι δεν νοείται στο χωριό του Ντίνου Θεοτόκη να μην υπάρχει Γυμνάσιο.  


Όσον αφορά στη δημηιουργία ΕΠΑΛ Βόρειας Κέρκυρας, ο Σύλλογος Κηδεμόνων εκτιμά ότι το κτήριο δεν εξυπηρετεί για τους εξής λόγους: 
1. Έλλειψη χώρων εργαστηρίων
2. Υψηλό κόστος δημιουργίας εργαστηρίων
3. Δύσκολο προσέγγιση πάνω από δύο πούλμαν στο χώρο

Δείτε στο video την απάντηση του Περιφερειακού Δειυθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση



Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Καββαδίας, ο οποίος κατηγορηματικά δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν θα συμφωνήσει να κλείσει σχολείο.