Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός τετράδας ο Κρόνος έχασε 3-0 από Πύδνα

Κρόνος
13 Απριλίου 2016 / 19:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Ο Κρόνος πήγε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στους τέσσερις του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος στο Κίτρος Πιερίας, στηριζόμενος και στον 12ο παίκτη του, τον κόσμο που έδωσε εντυπωσιακό παρών στο γήπεδο και ήταν σχεδόν 200 φίλαθλοι μαζί του, βρέθηκε από το 32΄με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ιωνάς είδε 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του, αλλά λύγισε στο τελευταίο εικοσάλεπτο όταν δέχθηκε τρία τέρματα, έχασε 3-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η αποβολή ήταν καθοριστική  για την ομάδα των Αργυράδων, αφού έχασε και τον σκόρερ της, αλλά και την ψυχολογία που είχαν οι παίκτες την πρώτη μισή ώρα του ματς. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ, με τον τερματοφύλακα Ζάχο να είναι εκεί όταν χρειάστηκε στην πίεση των γηπεδούχων, ενώ από την πλευρά του ο Κρόνος είχε δυο καλές στιγμές με Μυρίλα στο 30΄ και Χόντζα στο 36΄.  Στο β΄ μέρος λογικό είναι να  προσέξει την άμυνά του ο Κρόνος, παίζοντας με παίκτη λιγότερο και με αντεπιθέσεις να κυνηγήσει το γκολ. Μάλιστα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 53΄ με τον Αλυσανδράτο να σώζει αρχικά την εστία του και στη συνέχεια ο Χότζα από θέση οφ-σάιντ να σκοράρει αλλά το γκολ του να ακυρώνεται. 
Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, ο Ζάχος άντεξε ως το 69΄  όταν ο  Σπ. Μακράκης με διπλή προσπάθεια κατάφερε να βάλει μπροστά την ομάδα του, 20 περίπου λεπτά πριν τη λήξη της συνάντησης. Προηγήθηκε όμορφη πάσα του Κυπαρίσση απο δεξιά στον Μακράκη που σούταρε αρχικά για να βγάλει ο Ζάχος πήρε το...ριμπάουντ ο ίδιος παίκτης και με δεύτερο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του. 
Στο 87΄ο Μακράκης και πάλι σούταρε δυνατά και πραγματοποίησε το 2-0 αιφνιδιάζοντας τον Ζάχο που δεν περίμενε το σουτ του Κατερινιώτη επιθετικού.
Ο Πετρουζέλης στο 90΄έγραψε το τελικό 3-0 για την ομάδα του με όμορφη λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα του Κρόνου.
Διαιτητές: Μίσσας, Μανασής (Τρικάλων), Παπαλίτσας (Καρδίτσας). 
Πύδνα Κίτρους (Αποστόλης Στύλος): Αλύσανδράτος, Κόλλα, Ραπτόπουλος, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Πετρουζέλλης, Παυλίδης (68΄Καραγκούνης), Δήμας, Κυπαρίσσης, Σαβελίδης  (59΄Μακράκης), Καμπλιώνης (80΄Χάμος)
Κρόνος Αργυράδων (Γιάννης Καλούδης): Ζάχος, Γραμμένος (82΄Σάγιας Μ.), Ανυφαντής, Πετρογιαννης, Γραικός, Στρατηγός, Χοτζια, Κονισπολιάτης, Μυριλλάς (62΄Κουλούρης), Ιωάννας, Βλάσσης (86΄Καραΐσαρης).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια