Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Ναυτικών Κέρκυρας ενώνει τη φωνή του με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο
21 Ιανουαρίου 2018 / 12:46

Τη φωνή του με τους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης ενώνει το κερκυραϊκό Σωματείο Ναυτεργατών «Ο Αγιος Σπυρίδων»

Και η Κέρκυρα παρούσα στο συλλαλητήριο, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα υποστηρικτών αναχώρησε με πούλμαν από το νησί για τη Θεσαλλονίκη.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτικών Κέρκυρας
                                     
«Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο, ενώνουμε την φωνή μας με τους διαδηλωτές κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει σήμερα στην Θεσσαλονίκη και το μήνυμα είναι σαφές. Κανένας προσδιορισμός σε ονομασία που θα καπηλεύεται την γεωγραφία   και την ιστορία μας. Η Σλαβική κρατική οντότητα και γλώσσα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βαπτιστεί Μακεδονική. Είναι δεδομένο ότι ενδεχόμενη χρήση θα αποτελέσει την αρχή του κακού, θα δημιουργήσει για άλλη μία φορά ψευδοαλυτρωτικές διαθέσεις επεκτατισμού και αποσταθεροποίηση στα ευαίσθητα Βαλκάνια. Ήδη κυκλοφορούν χάρτες των γειτόνων που περιλαμβάνουν στη χώρα τους και το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας μας.
Κανείς δεν δικαιούται να αγνοήσει και να μην πάρει ενεργή θέση στο Εθνικό ζήτημα που έχει προκύψει. Πρέπει το μήνυμα που θα δοθεί προς όλες τις κατευθύνσεις να είναι σαφές και απολύτως κατανοητό: 
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»