Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα ζητά διαιτησία Σκουρλέτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της

σκουπίδια
19 Ιανουαρίου 2018 / 09:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αύριο στην Αθήνα η σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να διαλυθεί κάθε αμφιβολία γύρω από τις εναλλακτικές στο ζήτημα των απορριμμάτων επιδιώκουν Κώστας Νικολούζος και Θόδωρος Γαλιατσάτος, οι οποίοι είναι αυτοί που προκάλεσαν τη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος . Μετά από μια αναβολή, το ραντεβού τελικά κλείστηκε για το Σάββατο στις 11 το πρωί, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και όλα τα στελέχη θα βρίσκονται εκεί. Η παραφιλολογία όμως γύρω από αυτήν την συνάντηση έδωσε και πήρε, καθώς δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι άλλο θα μπορούσε να ειπωθεί για τα απορρίμματα  και δεν έχει ήδη ειπωθεί χίλιες φορές.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, μιλώντας στην Ενημέρωση, «προκαλέσαμε αυτή τη σύσκεψη μαζί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων γιατί είμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος. Κατ΄ εμάς, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο υπήρξε μια ξεκάθαρη θέση αλλά για κάποιους άλλους, όπως φαίνεται, δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη και έτσι ζητήσαμε να λυθεί αυτό το θέμα. Επειδή παίζεται  το χαρτί από κάποιους ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο τη λύση της μεταφοράς των σκουπιδιών και ακούγεται ότι εμείς δεν πιέζουμε αρκετά για να βρεθεί μια λύση, πάμε να το ξεκαθαρίσουμε δια παντός».
 
Άλλη η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ
 
Πράγματι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν συμφωνεί με τη λύση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και ότι έχει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση που δεν θα περιλαμβάνει τη Λευκίμμη και δεν θα επιβαρύνει το δημότη. Αν και η πρόταση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί επισήμως το Σάββατο το βράδυ, ήδη έχει διαρρεύσει ότι η λύση που προτείνεται είναι η μεταφορά των σκουπιδιών στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Η μεταφορά είναι μέρος της λύσης» επιβεβαιώνει ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Κρητικός. Ερωτηθείς εάν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό απαντά ότι θεσμικά δεν έχει θέση σε μια τέτοια σύσκεψη. «Θα βρίσκομαι όμως στην Αθήνα  για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. και θα συζητήσω τις απόψεις μου με τους συντρόφους μου, τον Ν. Σκορίνη και τον Π. Ρήγα κυρίως. Φυσικά εάν μου ζητηθεί να συμμετάσχω, δεν έχω λόγους να αρνηθώ».                

Εκτός από το Κώστα Νικολούζο, το Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευαγ. Καπετάνιος, ο αν. Υπουργός Σ. Φάμελος ή εκπρόσωπός του καθώς και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Κώστας Παυλίδης και Φωτεινή Βάκη.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.