Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς τέσσερις στη Λεωφόρο ο ΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ
18 Ιανουαρίου 2018 / 18:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άλλες εποχές το να αντιμετωπίσει ο ΑΟΚ Κέρκυρα στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό θα ήταν πολύ και μόνο να σκεφτεί ότι πάει για αποτέλεσμα,

αλλά φέτος με την κατάσταση που επικρατεί στο τριφύλλι όλα είναι πιθανά. Το Σάββατο στις 17:15 ο ΑΟΚ θα τα δώσει όλα για να μπορέσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς από τον μεγάλο του αντίπαλο, αφού είναι επιτακτική ανάγκη αν θέλει να ξεφύγει από τη ζώνη υποβιβασμού.
Στο δύσκολο αυτό ματς δεν θα έχει τέσσερις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του ο Σάκης Τσιώλης. Πέραν του Γκόμεζ ο οποίος έχει δηλωθεί να εκτίσει τη 2η αγωνιστική της ποινής του, δεν μπορεί να υπολογίζει και τον Ιταλό Γκράσι, που ένα τράβηγμα τον άφησε έξω και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και δεν προλαβαίνει όπως όλα δείχνουν ούτε το ματς με τον Παναθηναϊκό. Αλλά και ο Νούνιες που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του, δε δείχνει έτοιμος να επιστρέψει, ενώ σίγουρα δεν υπολογίζεται και ο Άρης Σοϊλέδης ο οποίος όπως είναι γνωστό ζήτησε για προσωπικούς λόγους μια βδομάδα άδεια και δεν υπολογίζεται.
Υπάρχει προβληματισμός και αναζήτηση αριστερού μπακ, αφού η ομάδα έμεινε μόνο με τον Αναστασίου, αφού πριν έξι περίπου εβδομάδες είχε λυθεί και το συμβόλαιο του Ζορντάο Ντιόγκο, που πήγε στον Λεβαδειακό. Δεν είναι εύκολο να βρει αυτό που θέλει η ομάδα, αυτή την εποχή, βέβαια προτάσεις υπάρχουν και ανάμεσά τους ο 31χρονος Ζοάν Οριόλ, που ήταν στον Ατρόμητο, αλλά δεν έπαιζε, είχε μόλις δυο συμμετοχές σε ματς κυπέλλου.
Από κει και πέρα ο Σάκης Τσιώλης δουλεύει πολύ με τους παίκτες για το ματς με τον Παναθηναϊκό, στις δυο τελευταίες προπονήσεις είχε αρκετές ασκήσεις τακτικής με βάση το ματς του Σαββάτου, στο οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του που είναι το μοναδικό του όπλο φέτος. Αυτό που θέλει ο Καρδιτσιώτης ρέφερι, είναι να μη δώσει το δικαίωμα στον ΠΑΟ να κάνει τόσες τελικές όσες κάνει στα ματς της Λεωφόρου και είναι αρκετές, θέλει να περιορίσει την επιθετικότητα και να εκμεταλλευτεί τα κενά που παρουσιάζουν  οι πράσινοι στο αμυντικό τους κομμάτι. Άλλωστε τα τρία τέρματα που δέχθηκαν σε μια ώρα αγώνα στη Λειβαδιά  δείχνει την κατάσταση που είναι τώρα ο άλλοτε σπουδαίος Παναθηναϊκός, με παίκτες που στο μυαλό τους έχουν περισσότερο τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο, τον κίνδυνο αποβολής από το πρωτάθλημα και ίσως σε μικρότερο βαθμό το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού.
Όμως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με βαριά φανέλα και από τη Λεωφόρο φέτος, μόνο ο Πανιώνιος έφυγε νικητής  ενώ έχασε ο Ολυμπιακός και ήρθε ισόπαλη η ΑΕΚ με γκολ στο 96΄. Δύσκολη έδρα, αλλά ο ΑΟΚ είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Διαιτητής ορίστηκε ο Μπλάνας από τη Μεσσηνία και βοηθοί του οι Πήττας (Ηλείας) και Μεϊντάνας (Αχαΐας). 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια