Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόστιμο 8.000€ στον ΠΑΟΚ για τις ζημιές στην Κέρκυρα

Σούπερ Λιγκ
18 Ιανουαρίου 2018 / 18:18
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα όσα είδαμε στο ματς της περασμένης Κυριακής ανάμεσα σε ΑΟΚ και ΠΑΟΚ από τους 1.000 φιλάθλους του δικεφάλου του Βορρά

δεν ήταν ότι καλύτερο και τα συνθήματα, όπως και τα σπασμένα καθίσματα που αποτυπώθηκαν στο Φύλλο αγώνα από διαιτητή και παρατηρητή έφεραν κατηγορούμενο τον ΠΑΟΚ και η πειθαρχική επιτροπή τον τιμώρησε με πρόστιμο 8.000€. Βέβαια δεν θα πληρώσει τις ζημιές στο ΕΑΚΚ η ομάδα της Θεσσαλονίκης ούτε αυτές που έγιναν στην εξέδρα ούτε αυτές στις τουαλέτες, ούτε φυσικά οι «ζωγραφιές» στους τοίχους με σπρέι, των οπαδών.
Η απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο αναφέρει:
«Βάσει των αναφερομένων στο από 14/1/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 14/1/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα,  σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ».
Αυτό που όμως μας κάνει εντύπωση είναι ότι πέρασε στα «ψιλά» ο νόμος που ορίζει την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από μια ομάδα και που σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόστιμο από 50.000€ έως 500.000€. Αλλά όπως γράψαμε και σε προχθεσινό μας άρθρο οι νόμοι στην Ελλάδα υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται.  
Βέβαια υπάρχει σκέψη για αλλαγή του νόμου και της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων έτσι έως το τέλος του μήνα η Super League αναμένεται να παρουσιάσει στον Υφυπουργό ένα συνολικό σχέδιο για τη νέα χρονιά, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις, με στόχο, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης, την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2018 / 19 να επιτραπεί η μετακίνηση. Για το σκέλος των μετακινήσεων η Λίγκα ενημέρωσε ότι ήδη έχει ένα πλαίσιο και ένα μέρος της πρότασης που θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος του Γενάρη ή το αργότερο τον Φεβρουάριο.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια