Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβάδισμα για τον ΟΦΑΜ μετά το 1-0 επί της ΑΕΛ

Κύπελλο ΕΠΣΚ
17 Ιανουαρίου 2018 / 16:32
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρώτο ματς του ημιτελικού κυπέλλου της ΕΠΣΚ ανάμεσα σε ΟΦΑΜ και ΑΕ Λευκίμμης είχαμε στον Αγ. Ματθαίο.

Το δυνατό αυτό ζευγάρι, κάνει τον ημιτελικό, να μοιάζει με τελικό, αφού η ομάδα που θα περάσει θεωρείται ότι θα έχει τον πρώτο λόγο στην κατάκτηση του κυπέλλου, μια και θεωρητικά στο άλλο ζευγάρι οι ομάδες είναι πιο αδύναμες.Το άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε Αναγέννηση Περιβολίου και Βολίδα αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.
Στον Αγ. Ματθαίο, οι δυο ομάδες που θέλουν αμφότερες το τρόπαιο, με την ΑΕΛ να είναι και η κάτοχος, έδωσαν σκληρή μάχη, σε ένα παιχνίδι με πολλή δύναμη, πάθος και μαχητικότητα, αφού μπορεί να τις χωρίζει μια κατηγορία, αλλά ο ΟΦΑΜ είναι πολύ δυνατός και ικανός να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα.
Μετά από ένα πρώτο μέρος που χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε πολύ γρήγορα, αφού οι γηπεδούχοι, μετά από έξοχο συνδυασμό Λούβρου - Τζέλου και κοντινό πλασέ του τελευταίου έκαναν το 1-0.
Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, ο Ι. Σφακιανάκης έκανε πιο επιθετική την ομάδα, πέρασε τον σκόρερ της Βαγγέλη Τσεβανέδη στον αγωνιστικό χώρο, σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει. Οι γραμμές της ΑΕΛ ανέβηκαν παίζοντας πιο επιθετικά, πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ και η ρεβάνς στις 7/2 θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού η ΑΕΛ για να προκριθεί θέλει νίκη με δυο τέρματα διαφορά.
Να σημειώσουμε ότι υπήρχε πολύ κόσμος στο γήπεδο και από τις δυο ομάδες και από φίλους του ποδοσφαίρου και για πρώτη φορά είχαν χώρο να προστατευτούν από τη βροχή αφού το σκέπαστρο στην εξέδρα ολοκληρώθηκε μια μέρα πριν και κάλυπτε  μεγάλο μέρος της εξέδρας.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια