Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Νικολούζος: Θα μαζευτεί η «ξεχειλωμένη» δραστηριότητα της παλιάς πόλης

Κώστας Νικολούζος
13 Απριλίου 2016 / 14:13
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πεζές περιπολίες δημοτικών υπαλλήλων σκέφτεται ο Δήμος να περιφρουρήσει την ευταξία και την τήρηση του Κανονισμού Παλιάς Πόλης, όπως ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου.

Αυτός φαίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος ελέγχου της τήρησης του Κανονισμού, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις. Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα λειτουργούν ουσιαστικά στο πλαίσιο παραίνεσης και υπόδειξης προς τους κατοίκους, ειδικά σε ό, τι αφορά την παράνομη κυκλοφορία και στάθμευση των τροχοφόρων στο ιστορικό κέντρο.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις των δημοτών για τον Κανονισμό, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι χρειάζεται «ενημέρωση και πειθώ», που είναι και ο σκοπός ημερίδας ευαισθητοποίησης στις 15 Απριλίου. Στην ημερίδα θα αναλυθεί διεξοδικά η περίπτωση της Φλωρεντίας, μιας αντίστοιχης πόλης-μνημείο με μεγάλη επισκεψιμότητα και ανάπτυξη, αλλά και το παράδειγμα της Ρόδου.
«Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε την πόλη μόνον ως μνημείο, αλλά ως μια ζωντανή κατοικούμενη πόλη, με οικονομική δραστηριότητα που δεν αντιστρατεύεται αλλά ενσωματώνει την καθημερινότητα των κατοίκων» δήλωσε ο Δήμαρχος «υπάρχει όμως ένα ξεχείλωμα αυτής της δραστηριότητας, που οφείλουμε να συμμαζέψουμε με αρμονικό τρόπο, επιλύοντας τις διαφορές».


Ο Σέρβος Πρόεδρος Τ. Νίκολιτς

Το δεύτερο σκέλος της ενημέρωσης αφορούσε στις εκδηλώσεις της επετείου των 100 χρόνων από την έλευση των Σέρβων στην Κέρκυρα παρουσία του Σέρβου Προέδρου Τ. Νίκολιτς, που θα γίνουν στις 18 Απριλίου. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν οι Υπουργοί Άμυνας,  Πολιτισμού, και Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Βετεράνων κ.κ. Djordjevic , Tasovac, και Vulin.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
•    Επιμνημόσυνη τελετή στο Βίδο (στις 10.30 π.μ.)
•    Εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης στο Σερβικό Μουσείο (στις 3.00 μ.μ.)
•    Προβολή ντοκιμαντέρ, στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ, με τίτλο «Οι Σέρβοι στην Κέρκυρα» (στις  7.00 μ.μ.)
•    Αναγόρευση  του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας ως  επίτιμο δημότη της Κέρκυρας και απονομή τιμητικής διάκρισης με το Χρυσό Μετάλλιο Κερκυραϊκής Αξιοσύνης,   στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (στις 9.00 μ.μ.)

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις  ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης
   
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.