Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Αντί για 4 νέους παιδικούς σταθμούς, μας έδωσαν 75χιλ.€ ;

βρεφονηπιακοί σταθμοί
17 Ιανουαρίου 2018 / 11:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχετικά με τη δέσμευση της αν. υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου για τη δημιουργία τεσσάρων νέων βρεφονηπιακών σταθμών στο δήμο μας,

ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτά το Δήμαρχο Κέρκυρας:
 

«Κύριε Δήμαρχε ,
Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28/12/2017) στο στάδιο των ανακοινώσεων μας δηλώσατε κατά λέξη τα εξής :
"... Το δεύτερο πράγμα που θέλω να ανακοινώσω είναι ότι ενημερωθήκαμε από το υπουργείο εργασίας,  από την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας ότι μετά από εξέταση των στοιχείων πολλών δήμων βέβαια, μεταξύ αυτών και του δικού μας, προκύπτει η αναγκαιότητα για δημιουργία τεσσάρων νέων βρεφονηπιακών σταθμών, διότι υπάρχει ένα έλλειμμα όσο αναφορά την κάλυψη. Επομένως μας έγινε γνωστό ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία  τεσσάρων νέων παιδικών σταθμών για το δήμο. Για το σκοπό αυτό θα μεταβεί στις 04 του Γενάρη στην Αθήνα ο κος Καζιάνης, ο πρόεδρος του οργανισμού, για να δει τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία τεσσάρων νέων βρεφονηπιακών σταθμών."

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωστής ούσης της τεράστιας έλλειψης δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών –αρκεί να σας υπενθυμίσω ότι στη πόλη της Κέρκυρας δεν υπάρχει ούτε ένας δημοτικός βρεφικός σταθμός (!)—η παράταξη μας χαιρέτησε τα λεγόμενά σας σαν «μια πολύ θετική εξέλιξη». Δυστυχώς, όμως και πριν «αλέκτωρ λαλήσαι τρις» οι εξαγγελίες αυτές απεδείχθηκαν ψεύτικες και αν μη τι άλλο μη σοβαρές, αφού ο πρόεδρος του οργανισμού παιδείας –πρόνοιας κος Σ. Καζιάνης, μετά τη συνάντησή του με τη κα Φωτίου, δήλωσε ότι ο δήμος της Κέρκυρας θα λάβει επιδότηση 75000 ευρώ.Ουσιαστικά δηλ. οι εξαγγελίες για  χρηματοδότηση,από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τεσσάρων νέων βρεφονηπιακών σταθμών μετατράπηκε πολύ εύκολα σε επιδότηση 75000 ευρώ. Επιδότηση μάλιστα που δεν αφορά τη δημιουργία νέων σταθμών αλλά την αναμόρφωση-ανακαίνιση υφιστάμενων παιδικών σταθμών και βέβαια το επιπλέον προσωπικό και τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται θα επιβαρύνουν τον Δήμο (δηλ. τους δημότες) και όχι τον κρατικό προυπολογισμό. Ο κ. Καζιάνης μάλιστα, εμμέσως πλήν σαφώς, υπονόησε πως με βάση τις διατάξεις του Π.Δ.99/17 θα πρέπει να μειωθεί, σημαντικά,  ο αριθμός των νηπίων που βρίσκονται ήδη στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς εκτός εάν γίνουν οι απαιτούμενες, από το Π.Δ., ανακαινίσεις (επεκτάσεις) στους 11 από τους 14 παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Κύριε Δήμαρχε,
Το πρώτο ερώτημα που αβίαστα τίθεται είναι ποιός ευθύνεται για τη σοβαρή παραπληροφόρηση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ΄επέκταση του Κερκυραϊκού λαού για το ότι δήθεν το υπουργείο εργασίας  «...πρόκειται να χρηματοδοτήσει την δημιουργία τεσσάρων νέων παιδικών σταθμών στο δήμο...»

Τα επόμενα ερωτήματα αφορούν την υφιστάμενη σκληρή πραματικότητα :
α) Με ποιό τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα τις απαιτήσεις που δημιουργούνται από το Π.Δ.99/17 -- που αφορά τους 11 από τους 14 παιδικόυς σταθμούς του δήμου — και η μη έγκαιρη ατιμετώπισή τους συνεπάγεται σημαντική μείωση του αριθμού των νηπίων που θα δέχονται οι σταθμοί αυτοί;
β) Με ποιό τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την τεράστια έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών συνολικά στο δήμο μας;
γ) Εάν επιτέλους σκοπεύετε να διεκδικήσετε επαρκή χρηματοδότηση,  προσλήψεις επαρκούς μονίμου προσωπικού, αλλά και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων για την κάλυψη των τεράστιων μόνιμων αναγκών των παιδικών σταθμών του δήμου μας».