Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Ζημιώνουν τον τόπο όσοι διαδίδουν φήμες για το Τεμπλόνι

Τεμπλόνι
17 Ιανουαρίου 2018 / 10:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Βγήκε βρώμα» στο Τεμπλόνι ότι φεύγει ο εργολάβος- «Όποιος μιλάει χωρίς αποδείξεις είναι κοινός συκοφάντης» απαντά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου με τα δέματα που έχουν καλύψει τον διαθέσιμο –μικρό-  χώρο, συνεχίζει να δημιουργεί αντιπαραθέσεις, με τον Σύνδεσμο Καθαριότητας μόνιμα στον τοίχο. Την Κυριακή στη γενική συνέλευση και κοπή  πίτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τρεπεκλή, Σπύρος Ρίγγας, ακούστηκε να λέει ότι ο εργολάβος του δεματοποιητή δυσανασχετεί με τις συνθήκες που επικρατούν και ότι η κατάσταση στο Τεμπλόνι έχει γίνει επικίνδυνη για τους εργαζόμενους . Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ο Σπύρος Ρίγγας επανέλαβε τον ισχυρισμό του ενώ συμπλήρωσε ότι ο εργολάβος έχει ζητήσει διακοπή των εργασιών έως ότου βρεθεί άλλος χώρος, αίτημα που έχει διατυπωθεί και  εγγράφως.

Ερωτηθείς από την Ενημέρωση ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, το διέψευσε κατηγορηματικά: « Ό,τι έγγραφα μπαίνουν στις Δημόσιες υπηρεσίες πρωτοκολλούνται. Αν λοιπόν υπάρχει πρωτόκολλο με τέτοιο έγγραφο σας καλώ αύριο το πρωί να το δημοσιεύσετε. Το διαψεύδω κατηγορηματικά και καλώ όποιον έχει τέτοιο έγγραφο να το δημοσιεύσει, διαφορετικά είναι συκοφάντης, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε είναι πολίτης, είτε είναι πολιτικός. Δεν διαφωνεί κανείς ότι η κατάσταση είναι ασφυκτική,  εγώ το έχω πει πρώτος. Αλλά αυτό που γίνεται είναι πόλεμος και πραγματικά δεν ξέρω, ποιόν ωφελεί, παρά μερικά συμφέροντα ολίγων. Αν έχει στόχο να κάνει προσωπικά  ζημιά στον Σπύρο τον Ασπιώτη, τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι η ζημιά που κάνει θα κοστίσει στον τόπο και στην κοινωνία. Γι΄αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όποιος βγαίνει να πει κάτι, θα πρέπει να έχει αποδεικτικά στοιχεία και με υπευθυνότητα τον καλώ να το δημοσιεύσει στον Τύπο».

Το γεγονός που έχει προκαλέσει την έριδα ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο, ο χώρος για τα δέματα «μας τελείωσε». Μιλώντας στην Ενημέρωση για την ουσία του θέματος, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου,  έχοντας δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, συμφωνεί με την εκτίμηση ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους. «Τα δέματα αυτά που ντανιάζουν το ένα πάνω στο άλλο, ζυγίζουν πάνω από 500 κιλά το ένα, με τέτοιο βάρος και βέβαια είναι επικίνδυνες οι συνθήκες εργασίας. Ούτε καν στέγαστρο δεν έχει τοποθετηθεί, αυτό δεν το είχε δει ο εργολάβος πριν υπογράψει τη σύμβαση με το Σύνδεσμο Καθαριότητας;» 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.