Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επόμενη δράση, προϊόντα χωρίς μεσάζοντες

εναλλακτικό εργαστήρι
15 Ιανουαρίου 2018 / 15:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομάδα Παράκαμψης Μεσαζόντων, του Εναλλακτικού & Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας (), ανακοινώνει την 28η Δράση παραλαβής προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες (Τυροκομικά Προϊόντα , Αλεύρι BIO, Πατάτες ) στη Κέρκυρα.

Προγραμματισμένη ημερομηνία παραλαβής : Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 10:30-13:30 στο πάρκινγκ του Εμπορικού στις Αλυκές.
Παράλληλη Δράση: Στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα και ώρα θα γίνει Συλλογή Χρησιμοποιημένου Τηγανόλαδου για ανακύκλωση σε βιοκαύσιμα.
1. Τυροκομικά Προϊόντα από το τυροκομείο Αβραμούλη από Παραπόταμο Λάρισας 
2. Αλεύρι ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ από το αγρόκτημα Παπαγεωργίου από τη Κόνιτσα Ιωαννίνων
3. Πατάτες ποικιλία Agria από παραγωγό από την Ορεινή Σερρών (Πατάτες Μεγάλες και Πατάτες Μικρές)
Παράλληλη Δράση: ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΟΥ.
Την ίδια μέρα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο πάρκινγκ του Εμπορικού στις Αλυκές κατά τη διάρκεια της παραλαβής των παραγγελιών μας «χωρίς μεσάζοντες» από 10:30 έως 13:30 , θα γίνει συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανόλαδου για ανακύκλωση σε βιοκαύσιμα.
Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ομάδας Παράκαμψης Μεσαζόντων με τα παιδιά από το μάθημα «Διαχείριση Απορριμμάτων» του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα προκύψουν και ανταποδοτικά οφέλη (πχ απορρυπαντικά για τα σχολεία που θα συμμετέχουν στη δράση).
Καλούμε όλους τους πολίτες να μη πετάνε στα απορρίμματα το τηγανόλαδο αλλά να το κρατήσουν σε μπουκάλια πλαστικά ή γυάλινα και να το φέρουν για ανακύκλωση το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο πάρκινγκ του Εμπορικού στις Αλυκές από 10:30 έως 13:30, όπου κατά τη διάρκεια της διανομής θα υπάρχει μεγάλος κάδος. Στις σκέψεις μας είναι να συμπεριλάβουμε τη συλλογή τηγανόλαδου σε κάθε μελλοντική μας δράση. Ευελπιστούμε στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες όλων των συμπολιτών μας.