Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο

βροχές
13 Ιανουαρίου 2018 / 09:38

ΙΟΝΙΟ. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά

κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας.

 

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά πάνω από τα 400 μέτρα.

 

Άνεμοι: αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός την Κυριακή, 14 Ιανουάριου

 

Λίγες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το βράδυ στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πειδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.