Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάση εργασίας δημοτικών και δημόσιων υπαλλήλων τη Δευτέρα

ΠΟΕ-ΟΤΑ
12 Ιανουαρίου 2018 / 14:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την συμμετοχή των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην προγραμματισμένη πανελλαδική στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, Σταμάτης Κορφιάτης

μιλώντας στο enimerosi.com. Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας όπου με ανακοίνωση της καλεί σε συμμετοχή τους εργαζόμενους στο δημόσιο.
 
Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε και κηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν.
 
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στο Νομοσχέδιο «μαμούθ» με τα εβδομήντα (70) προαπαιτούμενα που θέλει να περάσει από τη Βουλή η συγκυβέρνηση για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση και να ικανοποιήσει τους δανειστές, μέχρι την επόμενη αξιολόγηση, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή του 50%+1, ένα δικαίωμα που κατέκτησαν με αίμα οι εργαζόμενοι και οι πλειστηριασμοί των ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο από 500,00 ευρώ.
 
Προβλέπεται επίσης η επανεξέταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) στο Δημόσιο, η οποία είναι δεδομένο πώς θα οδηγήσει στη σταδιακή κατάργηση του επιδόματος και την σμίκρυνση των ομάδων εργαζομένων που θα το λαμβάνουν και η απαγόρευση της μετατροπής σε Ι.Δ.Α.Χ. των συμβάσεων του προσλαμβανόμενου έκτακτου προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένης διάρκειας.
 
ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους αγώνες των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων για απεργία στις 15 Ιανουαρίου 2018 (κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΑΔΕΔΥ), κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, την διεύρυνση των πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο, την αύξηση του ωραρίου  στην εκπαίδευση, τις συγχωνεύσεις σχολείων κ.ά.
 
Καλεί, μετά από ομόφωνη απόφασής της, τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην Κέρκυρα, σε επιπρόσθετη στάση εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, από 10:00 έως 12:00, για να δώσει μία άλλη δυναμική στην κινητοποίηση και να εκφράσει το διογκωμένο αίσθημα αντίδρασης – αντίστασης κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αλλά και να διευκολύνει τους εργαζόμενους στο νησί να πάρουν μέρος στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Λύκεια Κέρκυρας στις 12:00.